07/07-17 14:37; Opdateret: 07/07-17 15:55

222.000 nye job i USA er den største fremgang i måneder222.000 nye job i USA er den største fremgang i måneder

Washington. USA skabte 222.000 job uden for landbruget i juni. Det viser det såkaldte kongetal ifølge nyhedsbureauet AP. Det er 70.000 flere end i maj og det største antal i fire måneder.

Samtidig er arbejdsløsheden dog steget en smule fra 4,3 til 4,4 procent, viser rapporten for det amerikanske arbejdsmarked.

Kongetallet anses for at være et vigtigt globalt økonomisk nøgletal, da det giver indsigt i den aktuelle økonomiske udvikling.

Der var ifølge Bloomberg News blandt økonomer ventet at være skabt 178.000 job uden for landbruget i juni.

Ifølge Dansk Erhverv er jobtallet positivt og godt nyt for danske virksomheder, fordi det betyder gode muligheder for eksporten til USA.

- Dagens tal viser, at det amerikanske arbejdsmarked er i endnu bedre form, end det var forventet, siger Steen Bocian, cheføkonom i Dansk Erhverv, i en skriftlig kommentar.

Samme vurdering lyder fra Allan Sørensen, der er chefanalytiker ved Dansk Industri.

- Dagens jobrapport er godt nyt for danske eksportvirksomheder, da den viser, at der stadig er gode muligheder på det amerikanske marked, siger han i en kommentar.

- Det er dog afgørende, at Donald Trump ikke gør alvor af sine trusler om en mere protektionistisk handelspolitik, tilføjer Allan Sørensen.

Han siger samtidig, at den lille stigning i arbejdsløsheden ikke nødvendigvis er et dårligt tegn. I stedet er årsagen, at flere meldte sig i arbejdsstyrken.

Også i Nykredit forholder man sig rolig til den marginale stigning i antallet af ledige. Her hæfter chefstrateg Frederik Engholm sig ved, at arbejdsløsheden i maj på 4,3 procent var den laveste siden 2001.

-Det er stadig et lavt niveau, der holder liv i diskussioner om, hvor meget yderligere fremgang vi kan se i USA, før inflationen bider, siger han i en skriftlig udtalelse.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Donald Trump i smutter: Kom til at...
bt.dk
Forlystelse lukket: Kvinde ramte træ...
bt.dk
LIGE NU: Kronprinsen til Royal Run...
bt.dk
Kan du hjælpe? Politiet leder efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx