18/07-17 10:27

Skovbrande i Canada har udløst masseevakueringSkovbrande i Canada har udløst masseevakuering

Over 39.000 mennesker er blevet evakueret indtil nu, oplyser Ralph Goodale, minister for offentlig sikkerhed.

Montreal. I Canada er næsten 40.000 mennesker blevet evakueret i provinsen British Columbia på grund af voldsomme skovbrande. Tusindvis af brandfolk og flere hundrede fly og helikoptere er sat ind i slukningsarbejdet.

- Over 39.000 mennesker er blevet evakueret indtil nu, oplyser Ralph Goodale, som er minister for den offentlige sikkerhed og leder af den canadiske beredskabsstyrelse.

- Vi venter mindst 50 brandfolk fra Australien i de kommende dage. Hvis vi får brug for flere ressourcer fra andre dele af verden, så vil vi bede om det, siger Goodale.

Myndighederne havde håbet at få kontrol over brandene i sidste uge, men det har ikke været muligt på grund af stærk vind og hurtig spredning af ilden.

Omkring 50 byer og bebyggelser er blevet evakueret. Der er oprettet midlertidige modtagelsescentre for dem, som har måttet forlade deres huse.

Der er ingen garantier for, at de evakuerede vil kunne vende hjem snart.

Lørdag blev de 11.000 indbyggere i Williams Lake tvunget til at forlade deres hjem og tilbringe natten i timelange trafikkøer på den eneste farbare vej væk fra byen, som var omgivet af flammer.

Siden april har 657 skovbrande ødelagt 188.800 hektar skov i den canadiske provins. Brande truer også områder og nationalparker i Rocky Mountain.

Brandene er brudt ud, mens turistsæsonen er på sit højeste, og netop som landet venter en ekstra invasion af besøgende i forbindelse med 150-års-dagen for landets oprettelse, hvor der er lovet fri adgang til alle nationalparker.

I Californien hærger skovbrande også områder nær nationalparken Yosemite.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede går verden rundt: Ærkefan...
bt.dk
Michael Rasmussen indrømmer: Jeg var...
bt.dk
Politiker vil forbyde salg af tobak...
bt.dk
Magnussen inden grandprix: Her kan vi...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx