01/11-17 18:15

Efter måneder på DFDS-skib: Farvel til blinde passagererEfter måneder på DFDS-skib: Farvel til blinde passagerer

Tolv afrikanske migranter er blevet sendt hjem efter lang tids uvelkomment ophold på en DFDS-færge.

København. Langt om længe er rederiet DFDS sluppet af med et problem, som uforvarende opstod på rederiets færge "Kaunas", der sejler mellem Tyrkiet og Ukraine.

12 afrikanske migranter - alle mænd - er efter tre måneders ophold på færgen langt om længe sendt tilbage til deres hjemlande.

- Det er selvfølgelig en lettelse, at situationen nu er løst. Vi skylder en stor tak til Udenrigsministeriet for det diplomatiske arbejde, der ligger bag aftalen, siger Gert Jakobsen, der er informationschef i DFDS.

De seks algeriere og seks marokkanere havnede 27. juli på færgen som blinde passagerer i en lastbil, som de skaffede sig adgang til i Istanbul. De menes at have håbet at blive sejlet til Europa.

Da færgen ankom til den ukrainske havneby Odessa, ville de ukrainske myndigheder imidlertid ikke lade dem gå i land. Samme besked fik de af tyrkerne.

Derfor måtte migranterne blive på færgen i rutefart over Sortehavet, mens der blev arbejdet på en løsning.

Frustrationer over den fastlåste situation fik dem til at reagere voldeligt. Ifølge DFDS ødelagde de blandt andet flere kahytter ved at forsøge at sætte ild til dem.

- Det har ikke påvirket driften som sådan, og efter at vi fik sat vagter på dem, har der været ro på. Men derfor er det selvfølgelig rart, at situationen er afklaret nu, siger Gert Jakobsen.

Foruden danske, tyrkiske og ukrainske myndigheder har der også været forhandlet med Litauen, hvor skibet er indregistreret, ligesom FN-repræsentanter også har været om bord.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsens forsvarer: Det foregik...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Åh nej! Nyt snevejr på vej mod Danmark
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx