11/09-17 14:05

Løkke: Nogle bydele er rene parallelsamfundLøkke: Nogle bydele er rene parallelsamfund

Regeringen tager hul på debatten om folk med dansk pas, som "ikke vil Danmark".

København. Der er styr på asyltilstrømningen. Og flere flygtninge kommer i arbejde. Men der er lang ved igen, før integrationsproblemerne er løst, mener statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Derfor er udfordringen med parallelsamfund højt på dagsordenen, når regeringen mødes til seminar i Esbjerg mandag og tirsdag.

- Rundt omkring i landet er der slået huller i danmarkskortet. Vi har nogle bysamfund som er rene parallelsamfund. Det har vi svigtet på historisk, siger Lars Løkke Rasmussen.

Statsministeren slår fast, at regeringen arbejder benhårdt på at slippe af med udlændinge, der ikke skal være i Danmark.

Han henviser til, at udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) og udlændingeminister Inger Støjberg (V) for nylig blev enige med Nigeria om en hensigtserklæring, der skal bane vej for, at nigerianere uden opholdstilladelse kan sendes hjem.

Og justitsminister Søren Pape Poulsen (K) arbejder på at få sendt kriminelle rumænere tilbage til Rumænien.

- Men vi er også nødt til at acceptere, at vi har folk i Danmark, som har dansk pas og er her i tredje generation, som ikke rigtig vil vore samfund. Der kan man ikke bare rive passet i stykker, siger Løkke.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

NHL-dansker røg ud af slutspillet:...
bt.dk
Flyselskab med vildt tilbud: Få penge...
bt.dk
BT afslører: Counter-Strike-hold i...
bt.dk
Så er det afgjort: Vinder guld for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx