Af Ritzau - 09/01-17 14:07; Opdateret: 09/01-17 14:34

USA's flåde affyrede varselsskud mod iranske krigsskibeUSA's flåde affyrede varselsskud mod iranske krigsskibe

Ifølge kilder i USA's forsvarsministerium kom iranske skibe for tæt på i Hormuzstrædet. Episoden skete søndag.

Et amerikansk flådefartøj affyrede advarselsskud efter mindre iranske flådefartøjer, som ikke holdt afstand i Hormuzstrædet ved Den Persiske Golf. Det oplyser kilder i USA's forsvarsministerium til Reuters.

Episoden skete søndag.

- En destroyer fra den amerikanske flåde affyrede tre varselsskud efter fire fartøjer fra Irans Islamiske Revolutionsgardes flådeenheder søndag.

- Det skete, da fartøjerne sejlede tættere og tættere på det amerikanske flådefartøj i Hormuzstrædet, siger to embedsmænd fra det amerikanske forsvarsministerium til Reuters.

Embedsmændene oplyser, at det amerikanske krigsskib USS Mahan fik etableret radiokontakt med de iranske skibe, men disse reagerede ikke på meldingerne fra USS Mahan.

De iranske fartøjer var omkring 800 meter fra det amerikanske skib, som eskorterede to andre amerikanske krigsskibe.

Hændelsen sker tæt på det amerikanske magtskifte. Donald Trump, som bliver indsat i Det Hvide Hus 20. januar, svor i september, at ethvert iransk fartøj, som generer USA's flådefartøjer ved Den Persiske Bugt, ville blive "skudt ud af farvandet."

En kilde i det amerikanske forsvar siger, at lignende episoder sker fra tid til anden. Der skete blandt andet noget lignende i august.

Iranske myndighedspersoner har ofte sagt, at Iran ville være i stand til at blokere Hormuzstrædet, der passeres af over 40 procent af verdens olietransporter til søs. Der har været stærke spændinger i forbindelse med tidligere iranske flådeøvelser.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Overvældende interesse for at se...
bt.dk
Tre biler går op i røg i Ishøj:...
bt.dk
Finns hus er usælgeligt: Et enkelt...
bt.dk
Kongehuset deler billede indefra: Her...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx