Af Ritzau - 10/08-16 18:35; Opdateret: 10/08-16 19:40

Rusland lover daglig våbenhvile i AleppoRusland lover daglig våbenhvile i Aleppo

For at garantere for sikkerhed for nødhjælpen til Aleppo vil der blive etableret humanitære vinduer dagligt.

Rusland siger, at der fra torsdag vil være våbenhvile tre timer dagligt i den syriske storby Aleppo, så humanitære nødhjælpskonvojer kan køre ind i byen.

- For at garantere total sikkerhed for konvojernes vej ind til Aleppo, vil der blive etableret et humanitært vindue fra klokken 10:00 til 13:00 fra og med i morgen. I denne periode vil militære fjendtligheder - alle luftangreb og artilleribombardementer - være indstillet, siger den russiske general Sergej Rudskoy fra den russiske hærs generalstab.

Efter torsdag vil pausen dagligt være fra klokken 7:00 til 10:00, hedder det.

FN's nødhjælpschef, Stephen O'Brien, siger, at han er villig til at overveje Ruslands planlagte tre timers daglige våbenhvile i Aleppo, men at det er nødvendigt med en våbenhvile på 48 timer i kampene, hvis alle humanitære behov i den syriske storby skal tilgodeses.

- Jeg vil altid overveje ethvert forslag, som muliggør humanitær hjælpeaktioner. Men for at levere nødhjælp i et omfang som dette, er det nødvendigt at have en rute med to spor, og man skal bruge 48 timer for at få tilstrækkeligt med lastvogne frem, siger O'Brien.

Oprørere og regeringsstyrker i Syrien forbereder sig på et afgørende slag om Aleppo, hvor hundredtusinder af civile er fanget.

FN har opfordret til en våbenhvile eller en "humanitær pause" på ugentligt 48 timer for at kunne hjælpe dem i nød.

Manglen på rent vand og risiko for sygdomme bekymrer FN's humanitære koordinator i Syrien, Yacoub El Hilo, og FN's regionale humanitære koordinator for krisen i Syrien, Kevin Kennedy, lyder det i en fælles erklæring ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- FN er meget bekymret over, at konsekvenserne vil blive forfærdelige for millioner af civile, hvis elektricitet og vandsystemer ikke bliver repareret med det samme.

Oprørsgrupper og præsident Bashar al-Assads styre har sendt forstærkninger til Aleppo i forventning om et stort slag om byen, hvor oppositionsstyrker i weekenden brød hærens tre uger lange belejring.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx