Af Ritzau - 11/08-16 14:15; Opdateret: 11/08-16 16:55

Dansk letvægtssculler misser finalepladsDansk letvægtssculler misser finaleplads

Anne Lolk og Juliane Elander ender som firer i semifinalen og kvalificerer sig dermed ikke til finalen.

storybild

Danske Anne Lolk og Juliane Elander Rasmussen skal ikke kæmpe med om medaljer i letvægtsdobbeltsculleren ved OL i Rio. (Billede: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen)

Danske Anne Lolk og Juliane Elander Rasmussen skal ikke kæmpe med om medaljer i letvægtsdobbeltsculleren ved OL i Rio.

Det står klart, efter at danskerne endte på en fjerdeplads i semifinalen bag bådene fra Holland, Canada og Irland. Dermed stopper karrieren med en B-finale.

- Vi er vildt skuffede. Vi har haft målet og drømmen om at skulle ro den her finale, og det har været en fed drøm, og så er det ærgerligt, at det glipper.

- Vi vidste, at det ville stå og falde med semifinalen, og at det ville blive en gyser. Vi havde håbet på en happy ending, siger Juliane Elander Rasmussen.

Hun forklarer, at vindforholdene fik indflydelse på semifinalen.

- Vi havde sidevind derude og derfor ikke den bedste bane. I de her løb, hvor det er så tæt, er der ikke plads til et vindpust i den gale retning, siger hun, mens Anne Lolk indskyder en bemærkning.

- Vi skal rette op derude, og det giver ikke ligefrem mere fart, siger Lolk.

- Jeg får sagt styrbord en del gange - fem-seks gange. Det er svært at sige, hvordan det ville have været i en anden bane, fortsætter Juliane Elander Rasmussen.

Kort efter semifinalen missede hendes mand, Mads Rasmussen, også OL-finalen i mændenes letvægtsdobbeltsculler. Mads Rasmussen stillede op som forsvarende olympisk mester.

Ligesom Anne Lolk og Juliane Elander Rasmussen afslutter guldduoen fra London karrieren med en B-finale.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx