Af Ritzau - 09/04-17 10:51; Opdateret: 09/04-17 14:36

Konservative haler ind på Liberal AllianceKonservative haler ind på Liberal Alliance

Rød blok står fortsat til at få flertal ifølge ny måling. Internt i regeringsblokken går K og V frem.

storybild

Konservative med justitsminister Søren Pape Poulsen i spidsen, er gået frem siden valget. Men flest vælgere vil stemme på partier, der støtter Mette Frederiksen (S) som statsminister. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen)

Afstanden mellem de to små regeringspartier snævres ind. Det viser en ny meningsmåling fra Voxmeter. Konservative ligger til 4,7 procent, mens Liberal Alliance ligger til 5,0 procent.

Det er den mindste forskel, Voxmeter har målt siden valget, hvor LA fik 7,5 procent af stemmerne, og K fik 3,4 procent. Den statistiske usikkerhed er 1,3 procentpoint for begge partier.

For valgforsker Kasper Møller Hansen, der er professor ved Københavns Universitet, er udviklingen ikke så overraskende.

Konservative har været dygtige til at profilere deres formand, Søren Pape Poulsen, som justitsminister, vurderer han.

- Han har været rigtig meget fremme med bandepakken. Og det kan være forklaringen på, at K har rettet sig i forhold til efteråret. Samtidig har LA skullet sluge et par kameler, blandt andet i forhold til Uber, siger professoren.

Valgforskningen viser, at vælgere typisk skifter til et parti, der ligner det, de kom fra, forklarer Kasper Møller Hansen. Og mange af Liberal Alliances vælgere har tidligere stemt på K, viser undersøgelser.

Selv om fremgangen for De Konservative er beskeden, så viser forskningen faktisk, at der kan være god grund for partiet til at glæde sig.

- Det er selvforstærkende. Når man får skabt optimisme og positiv presseomtale om et parti, så er der en tendens til, at vælgerne gerne vil være med på et vindende hold, siger Kasper Møller Hansen.

Det største regeringsparti, Venstre, kan notere en spinkel fremgang i forhold til valgresultatet. Partiet ligger til 19,8 procent mod 19,5 ved valget.

Da den statistiske usikkerhed er 2,4 procentpoint er det nok for tidligt for Venstre at juble over fremgangen. Men for bare en måned siden målte Voxmeter Venstre til blot 16,6 procent af stemmerne.

Dansk Folkeparti er den store taber blandt de borgerlige partier. DF er gået 3,3 procentpoint tilbage siden valget, og ville ifølge Voxmeter få 17,8 procent af stemmerne, hvis der var valg nu.

De partier, der ventes at pege på Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, som statsminister, ligger til samlet set 50,3 procent af stemmerne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Eriksen snydt for drømmen: Manchester...
bt.dk
Drama på fly: Pilot lagt i håndjern...
bt.dk
Dansk festival storhyldes i udlandet:...
bt.dk
Motorvej åbnet igen: Anholdelse...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx