Af Ritzau - 11/10-16 10:11; Opdateret: 11/10-16 16:13

Dansk medicinalvirksomhed vil skære op mod 400 stillingerDansk medicinalvirksomhed vil skære op mod 400 stillinger

LEO Pharma skal omstrukturere og nedlægger op mod 400 stillinger globalt. Samtidig skabes 200 nye stillinger.

Den danske medicinalvirksomhed LEO Pharma skal omstrukturere og nedlægger op mod 400 stillinger globalt. Det oplyser selskabet, der producerer midler mod hudlidelser.

Samtidig forventer LEO Pharma dog at oprette op til 200 nye stillinger inden for virksomhedens aktiviteter på markedet for biologiske lægemidler til behandling af hudsygdomme.

- Vi står over for en proces, hvor vi skal til at klargøre virksomheden til at dels at kunne lancere et nyt biologisk lægemiddel mod psoriasis og dels udvikle et nyt lægemiddel til atopisk dermatit (eksem, red.).

- I den forbindelse har vi som virksomhed brug for en række nye kompetencer, siger virksomhedens topchef, Gitte Aabo.

Hun forklarer, at de nye produkter er injektioner, hvor Leo Pharma typisk har produceret cremer og salver til at smøre på huden.

- Samtidig har vi som enhver anden virksomhed selvfølgelig løbende en forpligtelse til at sørge for, at vi driver en så effektiv forretning som muligt, siger Gitte Aabo.

Omstruktureringerne betyder desværre, at der skal siges farvel til gode kolleger, siger Gitte Aabo. Også stillinger i Danmark rammes, men det er for tidligt at sige mere præcist, hvor de skal fordeles, siger hun.

En proces er sat i gang, hvor der skal forhandles lokalt.

- Det, jeg kan sige helt overordnet, er, at der er tale om stillinger inden for vores kommercielle organisation, produktion og supportfunktioner, siger topchefen.

Virksomheden satser blandt andet på nye investeringer i midler mod psoriasis og eksem.

Leo Pharma har knap 5000 ansatte globalt. Heraf er 1600-1700 ansat i Danmark, oplyser virksomheden, som har hovedsæde i Ballerup.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx