Af Ritzau - 07/05-16 16:00

13 iranske soldater er dræbt i kampe i Syrien13 iranske soldater er dræbt i kampe i Syrien

Iran har efter alt at dømme lidt et af sine hidtil største tab, siden landet indsatte soldater i Syrien.

13 soldater fra Irans revolutionsgarde er dræbt i kampe tæt ved den syriske by Aleppo, oplyser Revolutionsgarden til de iranske nyhedsbureauer ISNA og Fars.

De dræbte, der betegnes som militære rådgivere, kom alle fra den nordlige provins Mazandaran i Iran. Det oplyser talsmand Hossein Ali Rezayi ifølge AFP til de iranske medier.

Fars skriver, at 22 andre personer er såret i kampene.

Det er formentlig et af Irans højeste tabstal i et enkelt slag, siden landet indsatte soldater i Syrien til støtte for den syriske præsident, Bashar al-Assad, skriver Reuters.

De iranske soldater blev dræbt fredag, da den islamistiske oprørsgruppe Jaish al-Fatah indledte et angreb mod en landsby omkring 15 kilometer sydvest for Aleppo.

Jaish al-Fatah har på sociale medier postet billeder og videoer, der angiveligt viser ligene af de iranske soldater og andre militsmedlemmer, som blev dræbt ved Khan Touman.

Nogle af billederne viser de dræbtes ID-kort, tegnebøger og iransk valuta.

Det tyder også på, at der er afghanske ofre blandt de omkomne, skriver Reuters. Det kan dreje sig om afghanske soldater, der er trænet i Iran og indsat for at kæmpe side om side med de iranske soldater i Syrien.

Tidligere på ugen lykkedes det for USA og Rusland at lægge pres på de stridende parter og få en våbenhvile i stand for selve Aleppo by. Men kampene fortsætter i landområderne syd for byen.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen stoppet midt i forklaring
bt.dk
Hængte ombejlet fodboldstjerne ud: Nu...
bt.dk
35-årig far dræbte sine to små børn...
bt.dk
9-årige Leo meldt savnet: Har du set...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx