Af Ritzau - 15/09-16 21:02

Danske fodboldkvinder knuser Moldova i jagt på EM-pladsDanske fodboldkvinder knuser Moldova i jagt på EM-plads

Danmark var som ventet flere klasser bedre end Moldova, men er endnu ikke sikker på en plads ved EM-slutrunde.

Det danske fodboldlandshold for kvinder levede torsdag aften op til favoritværdigheden ved at slå Moldova med 5-0 på udebane i EM-kvalifikationen.

Dermed står det også klart, at Danmark slutter som nummer to i gruppe 4. Af de otte toere går seks af dem direkte videre til næste års EM i Holland, mens de to dårligste møder hinanden i en playoffkamp om en billet.

Bare tre minutter var afviklet af torsdagens kamp, da Nadia Nadim bragte Danmark på 1-0 efter en aflevering fra Sanne Troelsgaard.

Et kvarter senere var Nadim så i oplæggerens rolle, da hun serverede bolden for Pernille Harder, der gjorde det til 2-0.

Yderligere 15 minutter senere var Harder igen på pletten, da hun udnyttede Theresa Nielsens assist til at gøre det til 3-0.

Midtvejs i anden halvleg kom også Nadim op på to scoringer, da hun efter Line Røddiks oplæg øgede til 4-0.

Et kvarter før tid fuldendte Pernille Harder sit hattrick. Hun tog et løb ned mod Moldovas mål, og fra en position lige uden for feltet smækkede hun bolden ind i det ene hjørne til 5-0.

I den anden kamp i gruppe 4 vandt Sverige 2-1 hjemme over Slovakiet, og dermed er svenskerne altså klar til slutrunden via gruppens førsteplads.

Lige så sikkert er det, at Danmark tager andenpladsen. Efter sidste spillerunde står det klart, om det giver en direkte plads ved EM, eller om holdet skal ud i en playoffkamp.

I den sidste gruppekamp på tirsdag skal Danmark på hjemmebane møde Sverige, som nu ikke længere har det store at spille for.

Danmark kan med en sejr bane sig vej til EM, men mindre kan gøre det, hvis øvrige resultater flasker sig.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx