Af Ritzau - 10/11-16 14:45

Løkke skal tale ved tysk mindedag for krigsofre i BerlinLøkke skal tale ved tysk mindedag for krigsofre i Berlin

Søndag er den danske statsminister hovedtaler ved tyskernes årlige mindedag for krigsofre.

Når Tyskland søndag markerer den årlige Volkstrauertag, hvor man mindes ofrene for krig, undertrykkelse og voldelige konflikter, er det den danske statsminister, der holder den officielle tale.

Det oplyser Statsministeriet.

Lars Løkke Rasmussen (V) udtaler forud for besøget i Berlin, at han er beæret over at skulle holde talen.

- En begivenhed, der minder os om, at krige koster liv. Desværre står verden fortsat i brand mange steder på kloden, siger statsministeren i en pressemeddelelse.

- Danmark tager ansvar for at bekæmpe mørket. Hver dag sætter danske sønner og døtre livet på spil i blandt andet Irak og Mali. De er også i mine tanker, når jeg holder talen på søndag.

Talen har tidligere været holdt af blandt andre den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og daværende premierminister i Luxembourg Jean-Claude Juncker, der i dag er formand for EU-Kommissionen.

Lars Løkke Rasmussen skal holde talen i Forbundsdagens plenarsal i Berlin søndag.

- I Europa har vi lært af de grusomme erfaringer fra Anden Verdenskrig. Vi har valgt forsoning og samarbejde. Det er utroligt vigtigt at fastholde i de urolige tider, vi oplever lige nu, siger han.

- Vores tætte samarbejde er grundlaget for den fred, frihed og velstand, vi har oplevet i Europa i over 70 år. Derfor skal vi være på vagt over for forsimplede snuptagsløsninger og totalitære strømninger.

- Vi skal holde sammen for at skabe en bedre verden.

Under besøget i den tyske hovedstad skal statsministeren også mindes krigenes ofre ved en markering ved Neue Wache, der er det centrale tyske mindesmærke for ofre i krig.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-træner tager bladet fra...
bt.dk
Kendt skuespillerinde er gravid: 'Det...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Ikeas kæmpestore varehus i Danmark...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx