Af Ritzau - 21/12-16 14:49

Statsansatte dropper samarbejde med ny ministerStatsansatte dropper samarbejde med ny minister

"Uacceptabel arbejdsgiveradfærd" får statsansatte til at afbryde samarbejde med innovationsministeren.

De statsansatte i Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU) stopper samarbejdet med regeringen på tre områder.

Det oplyser de i en pressemeddelelse fra Akademikernes Centralorganisation (AC) på CFU's vegne.

Det gælder tre projekter om at styrke samarbejdet centralt og lokalt, en fælles indsats for et godt arbejdsmiljø samt et projekt om samarbejde og tillid. Projekterne er aftalt ved de to seneste overenskomster i 2013 og 2015.

Reaktionen kommer efter organisationernes møde tirsdag med innovationsminister Sophie Løhde (V). Det var ifølge CFU et krisemøde, som de bad om i november under Claus Hjort Frederiksen (V) som finansminister.

- Baggrunden for mødet er en helt uacceptabel arbejdsgiveradfærd fra en række styrelser og ministerier, bakket op af Moderniseringsstyrelsen, skriver CFU.

Ifølge organisationerne udviser arbejdsgiverne en adfærd, der medfører, at tillidsfolk informeres mindre ved fyringer og flytning af medarbejdere, og at medarbejdernes ansættelsesområde forsøges udvidet til hele landet.

Endvidere afholdes der kurser om "low performers", hvor ti procent af de ansatte fremstilles som dovne, lyder kritikken. Ledelsen tolker aftaler og jura stramt, og fridage og betalt frokostpause angribes af flere styrelser og ministerier, hedder det videre.

- It takes two to tango, og vi er trætte af at fremstå som nyttige idioter, der kæmper for at forbedre det psykiske arbejdsmiljø og det lokale samarbejde, samtidig med at vores ledelse stjæler vores fridage og begrænser vores muligheder for at agere som faglige organisationer. Nok er nok, hedder det.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Brøndby henter stor Superliga-profil
bt.dk
Prins Felix går sin egen vej - gør...
bt.dk
Skiltet gør mig skør: Kommunen taler...
bt.dk
Skuespiller delte billede efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx