04/04-16 07:55

Konservative: Stop straks skatterøveri ved højlys dagKonservative: Stop straks skatterøveri ved højlys dag

Skattesvindlere skal ikke suge kroner fra statskassen fra Panama, siger skatteordfører Brian Mikkelsen (K).

Der skal straks sættes et stop for, at rige danskere og selskaber laver skattesvindel gennem selskabet Mossack Fonseca i Panama, som beskrevet af DR søndag i "Det store skattelæk", der bygger på et massivt læk til talrige internationale medier.

Det kræver De Konservatives skatteordfører, Brian Mikkelsen.

- Det er røveri ved højlys dag. Hårdtarbejdende danskere bliver jo snydt af, at nogle selskaber og privatpersoner flytter penge til fiktive selskaber i Panama. Det er dybt chokerende, siger Brian Mikkelsen.

Han vil dels styrke det internationale samarbejde for at stoppe skattesvindel i Panama, dels styrke skattekontrolloven i Danmark.

- Man skal have et bedre internationalt samarbejde, så man kan presse Panama. Selskaber får lov at fungere på stråmandsplan som fiktive selskaber. Man må presse Panama meget mere - diplomatisk og økonomisk, siger Brian Mikkelsen.

- Herhjemme kan vi stramme skattekontrolloven. Så man ikke bare kan flytte penge ud af Danmark uden at betale skat.

Nordea og Jysk Bank afviste i "Det store skattelæk", at de hjælper danskere eller selskaber med skattesnyd i Panama. Nordea oplyser, at banken i 2009 stoppede den praksis, mens Jyske Bank totalt afviser at være involveret.

Brian Mikkelsen vil ikke dømme bankerne.

- Man må undersøge det. Man er selvfølgelig ikke skyldig, før det er bevist, siger han.

Spørgsmål: - Fægter vi ikke i blinde? De nordiske lande har i årevis lavet aftaler med skattely om at få adgang til oplysninger om deres statsborgeres konti. Man er først kommet videre med læk om Luxembourg, Schweiz og nu Panama?

- Jo. Derfor skal vi nu træde lidt hårdere i pedalerne. Milliarder af kroner ryger udenom det danske samfund, som hårdtarbejdende danskere betaler i skat, siger Brian Mikelsen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx