Af Ritzau - 01/09-16 15:03; Opdateret: 01/09-16 16:37

Skuddrama på Christiania: Mand sigtes for tre drabsforsøgSkuddrama på Christiania: Mand sigtes for tre drabsforsøg

25-årig affyrede flere skud mod politi, fremgår det af sigtelse. Han er sigtet for tre drabsforsøg.

storybild

Betjente skudt på Christiania i nat 1.9.2016: Der er foretaget flere anholdelser i sagen. En af betjentene betjent blev ramt i hovedet og er hårdt såret, en civil er også ramt. Efter skyderiet tilbageholdt politiet flere tilstedeværende på Christiania og kropsvisiterede dem... (Foto: Jens Astrup/Scanpix 2016) (Billede: Scanpix/Jens Astrup)

En 25-årig mand ramte en politimand i hovedet med skud og affyrede flere skud efter hinanden, da han onsdag aften blev stoppet af to civilklædte politifolk på Christiania.

Han er nu sigtet for tre drabsforsøg og organiseret hashhandel. Det er kommet frem i Dommervagten i København torsdag. Her bliver den 25-årige fremstillet i grundlovsforhør.

Manden har ifølge anklagemyndighedens sigtelse skudt to civilklædte politifolk og en borger ved bygningen Fredens Ark på Christiania i København onsdag aften.

Under grundlovsforhøret er den sigtede ikke til stede. Hans tilstand er kritisk, efter at han selv blev skudt af PET's Aktionsstyrke torsdag morgen i Tårnby.

Skuddene faldt, da politiet ville anholde manden, som viste sig at være bevæbnet.

I retten er det kommet frem, at han ud over drabsforsøg er sigtet for hashhandel med 48 kilo hash, 2,7 kilo skunk, 2,7 kilo pot, 1476 joints og 399 store joints samt hasholie og 51 hashkager.

Han er også sigtet for ulovlig våbenbesiddelse, da han havde en pistol af kaliber 22 med tilhørende ammunition under anholdelsen.

Skudepisoden skete ifølge sigtelsen, da to civilklædte politifolk stoppede den 25-årige mand, der kom cyklende på Christiania onsdag aften. Han skød begge politifolk.

Til en civil mand i nærheden råbte den 25-årige, "er du også fucking panser?", hvorefter han skød manden i benet, lyder det i sigtelsen.

Under grundlovsforhøret i dommervagten er dørene blevet lukket døre, selv om sagen har interesse for offentligheden.

Det sker af hensyn til politiets efterforskning. Der kan ifølge anklagemyndigheden nemlig være andre medgerningsmænd, som ikke bør kunne følge med i efterforskningen igennem pressen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx