Af Ritzau - 19/10-16 21:05; Opdateret: 19/10-16 21:46

Tysk ekstremist skyder og sårer fire politibetjenteTysk ekstremist skyder og sårer fire politibetjente

Medlem af den såkaldte Reichsbürger-bevægelse åbnede ild mod politiet uden varsel.

En tysk politibetjent blev hårdt såret og tre andre blev lettere såret, da en højreekstremist onsdag åbnede ild mod dem uden varsel, oplyser politiet i Bayern ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

Den hårdt sårede politimand meldes i livsfare.

De fire betjente blev skudt og såret af en højreekstremist, der mente, at det tyske rige fra før Anden Verdenskrigs afslutning stadig eksisterer.

Ifølge Bayerns indenrigsminister, Joachim Hermann, blev politifolkene skudt, da de bad manden om at lægge et våben fra sig.

Det tyske nyhedsbureau skrev onsdag aften, at politiet havde oplyst, at en af de sårede politifolk var død af sine kvæstelser, men oplysningen blev senere dementeret af politiet.

Den pågældende 49-årige mand havde tilladelse til at eje våben, men betjentene var sendt ud for at beslaglægge dem. Skuddene faldt, da betjentene var mødt op på mandens adresse for at ransage hans bolig.

De første meldinger gik på, at to af betjentene blev hårdt kvæstet, mens de to andre var lettere såret. Kort efter middag onsdag blev det præciseret, at én af de ramte politifolk var hårdt såret.

Episoden fandt sted i Georgensgmünd. Som støtte var en særlig politienhed også på stedet.

- Den 49-årige åbnede straks ild mod betjentene. Her blev fire politifolk såret. Gerningsmanden kom selv lettere til skade og er blevet anholdt, skrev politiet tidligere på dagen i en pressemeddelelse.

Det er anden gang på tre måneder, at en person fra den såkaldte Reichsbürger-bevægelse åbner ild mod politiet.

I slutningen af august skete det i den østlige delstat Sachsen-Anhalt.

Politiet har ingen tal på, hvor mange mennesker der er tilknyttet bevægelsen.

/ritzau/dpa

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx