Af Ritzau - 25/11-16 07:14; Opdateret: 25/11-16 08:05

Dansk golfduo snupper World Cup-føring efter fantomrundeDansk golfduo snupper World Cup-føring efter fantomrunde

Med en runde i 12 slag under par har Thorbjørn Olesen og Søren Kjeldsen lagt sig i spidsen i Melbourne.

storybild

Thorbjørn Olesen (billedet) fører World Cup of Golf i Melbourne sammen med Søren Kjeldsen. (Billede: Scanpix/Karim Sahib)

Den danske golfduo med Thorbjørn Olesen og Søren Kjeldsen er på vej mod en stor triumf i World Cup of Golf i australske Melbourne.

Fredag gik de to danskere en fantomrunde, hvor de tilsammen blev noteret for en runde i 60 slag, hvilket svarer til hele 12 slag under banens par.

Runden blev spillet som fourball, hvor hver spiller benytter sig egen bold, men kun den laveste spillers score på hvert hul tæller i regnskabet.

Danskerne gik første runde i par og lå delt nummer syv, men den imponerende anden runde har nu sat den danske duo i spidsen af turneringen inden weekendens to runder.

Golfpar fra 29 nationer er med i turneringen, og i front har danskerne tre slag ned til det kinesiske par på andenpladsen og fire slag ned til spanierne på tredjepladsen.

Den sjældent sete score i 12 under par kom i hus via to eagles og otte birdies.

De to danskere jagtede undervejs både World Cup-rekorden på 57 slag i en fourball eller de 59 slag, der er et mytisk pejlemærke for en golfspiller.

- For at være ærlig så tænkte jeg lidt på en 59'er inden de sidste to huller, men 60 slag var også en fin score, siger Thorbjørn Olesen til europeantour.com.

- Søren satte os i gang med en eagle, og det lykkedes også mig at chippe en eagle i hullet. Sammen var vi rigtig gode, tilføjer han.

Danmarks bedste placering i turneringen var i 2001, hvor Thomas Bjørn og Søren Hansen blev delt nummer to.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Det skal stoppes: Røngtenstråler,...
bt.dk
Paradise-deltager: Jeg er til vild sex
bt.dk
En succesfuld københavnsk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx