Af Ritzau - 17/10-16 13:43

Britisk topjurist: EU-skilsmisse kan ikke ændresBritisk topjurist: EU-skilsmisse kan ikke ændres

Briternes skilsmisse fra EU kan ikke gøres om, når den er sat i værk, siger regeringens juridiske rådgiver.

Den britiske regerings juridiske rådgiver siger ifølge Reuters, at Storbritannien ikke kan ændre sin beslutning om at forlade EU, når landet først har iværksat den såkaldte artikel 50, som er det første skridt til en officiel udmeldelse af EU.

- Vi ser gerne, at domstolen fortsætter på den præmis, at beslutningen ikke kan gøres om, når den er sat i værk, siger Jeremy Wright, som er den øverste jurist inden for den britiske anklagemyndighed og regeringens øverste juridiske rådgiver.

Den britiske premierminister Theresa May har siden folkeafstemningen gentaget sloganet "brexit betyder brexit" flere gange.

Talsmænd for den britiske premierminister siger samtidig, at "livlig debat i regeringen over brexit er udtryk for, at Theresa May går efter en fælles kurs med støtte fra en kollektiv regering, hvor alle grene spiller en rolle."

Premierminister har dog før fået kritik for ikke at ville lade parlamentet diskutere regeringens brexit-planer.

Den britiske premierminister meddelte i begyndelsen af oktober, at hun vil iværksætte den såkaldte artikel 50 i første kvartal af 2017. Det er første skridt til en officiel udmeldelse.

Det betyder, at briterne skal være ude af EU senest to år efter.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx