Af Ritzau - 03/11-16 23:02; Opdateret: 03/11-16 23:16

Kasper Dolbergs drømmemål grundlægger Ajax-sejrKasper Dolbergs drømmemål grundlægger Ajax-sejr

Med et frækt træk og en kynisk afslutning sørgede Kasper Dolberg for Ajax' første mål i 3-2-sejren over Celta.

storybild

Kasper Dolberg sender bolden mod netmaskerne. (Billede: Reuters/United Photos)

Teenageren Kasper Dolberg viste torsdag, hvorfor han for tre dage siden blev udtaget til det danske A-landshold for første gang.

Angriberen spillede en fremragende kamp for Ajax mod Celta Vigo i Europa League, og han krydrede en flot første halvleg med en sublim scoring, som grundlagde Ajax' sejr på 3-2.

Med sejren er Ajax sikker på at gå videre til 16.-delsfinalerne i februar, selv om holdet mangler at spille to gruppekampe.

Kasper Dolbergs mål faldt fire minutter før pausen, hvor danskeren med en fiks førsteberøring satte sin direkte oppasser af og spillede sig alene med målmand Ruben Blanco. Kynisk lagde den fremstormende dansker bolden i mål.

På det tidspunkt havde han allerede flere gange drevet rundt med Celta Vigos forsvar, og spanierne havde svært ved at tøjle danskerens hurtige fødder.

Det meste lykkedes for Dolberg før pausen. Selv da han kiksede og flugtede bolden i jorden, fik den alligevel et opspring, som var tæt på at snyde Ruben Blanco, der akkurat fik reddet bolden til hjørnespark.

Lasse Schöne var også i startopstillingen for Ajax, men han gjorde sig ikke lige så tydeligt bemærket som Dolberg. Hos gæsterne startede Daniel Wass på bænken, mens Pione Sisto ikke var med i truppen.

Efter 54 minutter blev Wass skiftet ind, men han kunne ikke vende kampen for spanierne. I stedet udbyggede Ajax føringen til 3-0 med to mål på tre minutter.

Det lignede en afgørelse, men Celta Vigo kæmpede videre. Indskifterne John Guidetti og Iago Aspas reducerede i det 79. og 86. minut, og så var der spænding helt til det sidste.

Landsholdsspilleren Pierre-Emile Højbjerg spillede hele kampen, da Southampton på hjemmebane vandt 2-1 over Inter, som ellers var foran 1-0.

Den tidligere U21-landsholdsspiller Alexander Scholz og Standard Liege vandt 3-0 i Grækenland over Panathinaikos.

Knap så godt gik det for Lasse Nielsen, der sammen med Gent led et 3-5-hjemmebanenederlag til Shakhtar.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Motorcyklist sendt til traumecenter...
bt.dk
Tusindvis af pendlere tages som...
bt.dk
Løkke i ny dobbeltrolle: Erhvervsfond...
bt.dk
Nyt menukort skræmte kunderne væk fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx