Af Ritzau - 12/08-16 10:37

Aktiemarkedet er lettet over Mærsks lidelserAktiemarkedet er lettet over Mærsks lidelser

Aktierne i A.P. Møller - Mærsk stiger fredag morgen trods utilfredsstillende regnskab.

Et fald i omsætningen på 25 milliarder kroner og et resultat, der er faldet med 87 procent, plejer sjældent at være godt nyt på aktiemarkedet.

Men alt handler om forventninger, og investorernes var endnu lavere, når det kommer til A.P. Møller - Mærsks regnskab for første halvår. Derfor stiger aktierne i selskabet fra start med fem procent til 9100 kroner for en B-aktie.

- Det positive er, at regnskabet er knapt så slemt som frygtet. A.P. Møller - Mærsk er gode til at barbere deres omkostninger ned i takt med, at markederne bliver mere vanskelige for gruppen.

- Så de undgår at lave et kæmpe hul i jorden og kommer i mål med, hvad man kan kalde et hæderligt resultat i måske de sværeste markeder i selskabets levetid, siger aktieanalytiker hos Sydbank Morten Imsgard om resultat.

Udfordringerne for A.P. Møller - Mærsk er mange. Fragtraterne for containerne er banker i bund og olieprisen lige så. Det gør ondt i de største forretningsområder. Det største, containerrederiet Maersk Line, gav endda underskud i halvåret.

Men på positivsiden har Maersk Line sænket sine omkostninger ved at sejle en container imponerende 15 procent siden sidste år, mens Maersk Oil har mindsket sine omkostninger med en fjerdedel.

- Så det er så godt et resultat, som det kan blive i denne her tid, siger Morten Imsgard.

Hos Alm. Brand Markets hæfter analytiker Michael Friis Jørgensen sig ligeledes ved, at A.P. Møller - Mærsk har styr på de ting, selskabet kan styre.

- Transportmængderne i Maersk Line er vokset, og det tyder på, at de tager markedsandele i et svært marked. Og så er omkostningerne lavere.

- Fragtraterne er selvfølgeligt lavere end ventet, men det er markedsandele og omkostninger, der betyder noget fremover, siger han til Ritzau Finans.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx