Af Ritzau - 14/03-17 07:43; Opdateret: 14/03-17 08:03

Postpolitikere rygende uenige om hvad Ole Birk fortaltePostpolitikere rygende uenige om hvad Ole Birk fortalte

Postordførerne blev orienteret om kapitalbehov 15. november, siger LA's postordfører om kritik af minister.

Hvem vidste hvad, hvor meget og hvornår? Det spørgsmål diskuterer de politiske partiers post- og finansordførere tirsdag morgen bag lukkede døre i Finansministeriet.

Svaret på det spørgsmål bliver afgørende for, om Ole Birk Olesen (LA) kan fortsætte som transportminister.

Postordførerne strides nemlig om, om Ole Birk Olesen i tilstrækkeligt omfang og tilstrækkeligt hurtigt har fortalt de politiske partier, hvor galt det stod til i postvæsnet.

Det står nemlig så galt til, at der er brug for milliarder af ny kapital.

Men det fortalte Ole Birk Olesen alt for sent, mener blandt andre Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

Ole Birk Olesens partifælle, Villum Christensen, afviser imidlertid blankt kritikken om, at Ole Birk Olesen ikke orienterede dem tids nok.

Han oplyser, at alle postordførerne 15. november deltog i et møde, hvor PostNords svære situation blev fremlagt.

- Det er en storm i et glas vand. Jeg er lidt uforstående over for, at man kan hidse sig så meget op, siger Villum Christensen.

- Vi deltog alle sammen i et møde 15. november. Da fik vi at vide, at det stod rigtig slemt til, at egenkapitalen var væk, og man forventede et underskud i de næste tre år, siger Villum Christensen.

Såvel SF's Karsten Hønge som Socialdemokratiets Christian Rabjerg Madsen afviser, at de burde vide bedre.

- Nej. Det er fuldstændig forkert. Det er en noget frisk udmelding, selv om det er lidt tidligt på morgenen, siger Christian Rabjerg Madsen.

- Alle, der deltog i mødet 9. februar, blev meget overraskede over, at der var behov for en kapitalindsprøjtning. Vi ved selvfølgelig, at posten er udfordret. Men vi ved ikke - i modsætning til ministeren - at der er behov for kapital.

Han kalder det "stærkt kritisabelt", at postordførerne først blev orienteret på mødet 9. februar.

Sagen er "for alvorlig" til at fyre ministeren for åben skærm. Han skal først have lov at forklare sig foran postordførerne, siger Christian Rabjerg Madsen.

Rasmus Jarlov fra De Konservative understreger, at han ikke har noget at udsætte på Ole Birk Olesens håndtering af sagen. Men han mener ikke, at han som postordfører har været helt så velinformeret, som LA giver indtryk af.

Men modsat Socialdemokratiet mener han, at det er i orden, at Ole Birk Olesen ikke øjeblikkeligt har videregivet al information til Folketinget.

Spørgsmål: Vil du sige, at du i november vidste, præcist hvor galt det stod til i PostNord?

- Nej, det vil jeg ikke sige. Vi havde en rimelig grundig gennemgang. Men jeg vil også sige, at der er kommet nye oplysninger, siger Rasmus Jarlov.

- En minister får altid nogle oplysninger før os andre. Og jeg synes også, at han skal have lov at tygge på dem.

Ole Birk Olesen selv afviser at udtale sig før mødet. Han siger blot til TV2 News, at han håber at fortsætte som minister.

Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen, der har ført an i kritikken af Ole Birk, siger til DR, at partiet først på sit gruppemøde klokken 11 tirsdag vil beslutte, hvordan partiet forholder sig.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx