Af Ritzau - 06/01-17 21:54; Opdateret: 07/01-17 01:28

Gerningsmand bag lufthavnsdrab i Florida er identificeretGerningsmand bag lufthavnsdrab i Florida er identificeret

Efter at have dræbt fem og såret otte personer overgav formodet gerningsmand sig uden drama, oplyser politiet.

storybild

Billede af en bevæbnet politimand i lufthavnen i Fort Lauderdale, hvor en gernnigsmand åbnede ild og dræbte fem personer og sårede otte. (Billede: Scanpix/joe Raedle)

Den formodede gerningsmand bag skudepisoden i lufthavnen i Fort Lauderdale i USA blev anholdt, uden at politiet affyrede skud mod ham.

Det oplyste Scott Israel, der er sherif i Broward County på et pressemøde.

Flere amerikanske medier og en senator fra Florida citerer anonyme kilder i politiet for, at den anholdte person er en 26-årig Esteban Santiago. Han er angiveligt blevet fundet med militære identifikationspapirer på sig.

Reuters skriver, at manden i august overgik til reserven og dermed passiv tjeneste.

Ifølge Pentagon havde Esteban Santiago gjort tjeneste i nationalgarden i Puerto Rico og Alaska fra 2007 til 2016 afbrudt af udsendelse til Irak fra 2010 til 2011.

CBS News citerer det føderale politi, FBI, for, at en person, som svarer til beskrivelsen af den mistænkte, for to måneder siden gik ind på et FBI-kontor i Anchorage i Alaska og påstod, at USA's regering tvang ham til at se Islamisk Stat-videoer.

Agenterne på kontoret blev så bekymrede, at de fik manden bragt til et psykiatrisk hospital, oplyser CBS.

Skudepisoden skete ved bagageafhentningen i lufthavnens Terminal 2.

Flere vidner har overfor tv-stationer beskrevet, at der efter skuddene herskede totalt kaos.

Gerningsmanden tog sit skydevåben frem fra sin bagage, der var tjekket ind, oplyser Chip LaMarca, som er en lokal myndighedsperson ifølge Reuters.

Efter at have taget sit våben frem gik gerningsmanden ud på et toilet for at lade våbnet. Derefter vendte han tilbage og åbnede ild.

Mark Lea, der var vidne til hele skudepisoden siger ifølge Reuters til MSNBC, at gerningsmanden var stille, mens han affyrede sine skud.

- Der var ingen forklaring eller årsag til det, siger han.

Ifølge Reuters anvendte gerningsmanden en pistol. Han stoppede først, da magasinet var tømt for kugler. Derefter overgav han sig til politifolk ifølge MSNBC.

Det er endnu uklart, hvorfra gerningsmanden ankom til lufthavnen i Florida. Både Canada og Alaska bliver nævnt i de amerikanske medier.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Salget er eksploderet: Se hvilke...
bt.dk
Gammel kending blev igen stoppet af...
bt.dk
Superstjerne vender hjem med flere...
bt.dk
LIGE NU: Brand i passagerbus...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx