09/02-16 08:43; Opdateret: 09/02-16 09:13

Bygherre i Taiwan anholdt på mistanke om uagtsomt manddrabBygherre i Taiwan anholdt på mistanke om uagtsomt manddrab

Myndighederne i Tainan har anholdt bygherren bag det boligkompleks, der kollapsede under lørdagens jordskælv.

storybild

Anklagemyndigheden i byen Tainan i det sydlige Taiwan har anholdt entreprenøren bag det boligkompleks, der kollapsede under lørdagens jordskælv. Det oplyser en regeringstalsmand tirsdag ifølge Reuters.

Hsiao Po-jen, som er direktør for juridiske anliggender i Tainans bystyre, fortæller, at entreprenøren er blevet anholdt på mistanke om uagtsomt manddrab.

Det officielle dødstal efter jordskælvet er 39, men over 100 mennesker frygtes dræbt, da mange formodes at ligge begravet under murbrokkerne.

- Redningsarbejdet er gået ind i sin tredje fase. Det vil sige, at der nu er flere døde end levende, som bliver trukket ud. Antallet af dræbte vil formentlig overstige 100, sagde borgmester William Lai mandag.

Jordskælvet, der målte 6,4 ifølge det amerikanske geologiske institut, USGS, ramte omkring klokken 04.00 lørdag lokal tid og medførte, at flere store bygninger styrtede sammen.

Det gjaldt blandt andet boligkomplekset Wei-guan Golden Dragon Building på 17 etager med 92 lejligheder.

Taiwans nyvalgte præsident, Tsai Ing-wen, sagde under et besøg i Tainan i weekenden, at ulykken med al tydelighed viser, at Taiwan har brug for et generelt eftersyn af øens ældre bygninger for at sikre, at de er i stand til at modstå katastrofer som lørdagens jordskælv.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Pornostjerne stod frem med påstande...
bt.dk
Amerikansk betjent sigtes for drab på...
bt.dk
Har tabt alle fodboldkarrierens...
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx