20/03-16 05:35

Magnussen starter som 14 i F1-felt efter straf til BottasMagnussen starter som 14 i F1-felt efter straf til Bottas

Valtteri Bottas er blevet rykket fem pladser tilbage på startgridden som straf for gear-ændring.

En straf til racerkøreren Valtteri Bottas (Williams) betyder, at danske Kevin Magnussen er rykket en plads frem i feltet, når Formel 1 bliver kørt søndag morgen dansk tid.

I stedet for at trykke speederen i bund fra 15.-pladsen, kan Magnussen give gas i sin Renault-racer fra plads nummer 14.

Bottas kvalificerede sig til 11.-pladsen ved lørdagens løb, men han har modtaget en straf på fem grid-pladser, efter at Williams-holdet var tvunget til at skifte gearkassen i finnens bil.

Straffen kommer, fordi der dermed sker ændringer i bilens setup.

- Holdet har fundet problemer med min gearkasse, så den bliver ændret. Desværre betyder det en straf på fem grid-pladser. Lad os få lavet nogle overhalinger så, skriver Bottas på Twitter.

Kevin Magnussen er således et skridt tættere på top-ti, som er danskerens mål i Melbourne, når han gør comeback i Formel 1 ved det australske grandprix.

På Albert Park-banen er der svære forhold for overhalingslystne biler. Danskerens taktik er derfor at få den del hurtigt overstået i startkaosset.

- Det er afgørende at få en god første omgang her. Med lidt held kan man være i pointene allerede efter første omgang, og på denne bane er det svært at overhale. Så handler det bare om at blokere resten af vejen, sagde Kevin Magnussen lørdag efter kvalifikationen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny forskning slår fast: Én årsag til...
bt.dk
Verdensstjerner gik fra hinanden...
bt.dk
Husker du Sascha Dupont fra Hit med...
bt.dk
Rig forretningsmand snød ved kassen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx