Af Ritzau - 24/08-16 10:16

Vicepræsident Biden drøfter Syrien med kriseramt TyrkietVicepræsident Biden drøfter Syrien med kriseramt Tyrkiet

USA's vicepræsident er den vigtigste vestlige politiker, som besøger Tyrkiet efter kupforsøget den 15. juli.

USA's vicepræsident, Joe Biden, ankom onsdag til Tyrkiet for at føre drøftelser med landets politiske ledere om konflikten i Syrien og det anspændte forhold mellem Tyrkiet og de øvrige Nato-lande, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Biden er den vigtigste vestlige politiker, som besøger Tyrkiet efter kupforsøget 15. juli. Han skal havde møder med både præsident Recep Tayyip Erdogan og premierminister Binali Yildirim.

Biden kommer til Tyrkiet samtidig med, at det tyrkiske militær har iværksat en operation for at udrense den syriske grænseby Jarablus for militante jihadister fra Islamisk Stat.

Et angreb mod Islamisk Stat i området blev indledt tidligt onsdag og støttes af luftangreb fra den amerikanskledede koalition, skriver Reuters og BBC.

Ifølge den tyrkiske tv-station CNN Turk er tyrkiske kampvogne på vej mod grænsen.

I en erklæring fra den tyrkiske premierminister hedder det, at "de væbnede tyrkiske styrker har med støtte fra den internationale koalition af luftstyrker indledt en militær operation, som har til formål at fjerne terrororganisationen Daesh fra distriktet Jarablus."

En fælles kurs i forhold til Syrien er det vigtigste punkt på dagsordenen. Samtidig skal Biden føre drøftelser om Tyrkiets forhold til dets Nato-allierede i Europa og USA.

EU-landene og USA har anklaget Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, for under dække af militærkuppet at være i gang med at udrense modstandere, så han kan befæste sin position som Tyrkiets ubestridte leder.

Tyrkiet har på den anden side krævet, at USA udleverer præsten Fethullah Gülen.

Den tyrkiske regering beskylder ham for at stå bag det fejlslagne militærkup.

Fethullah Gülen var præsident Recep Tayyip Erdogans tidligere nærmeste allierede, men forholdet mellem de to brød sammen for få år siden.

Gülen har fungeret som spirituel vejleder for mange tyrkere. Efter kupforsøget for godt fire uger siden er der blevet slået hårdt ned på tilhængere af Gülen.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx