Af Ritzau - 24/08-16 11:48

Erdogan: Kampvogne skal stoppe angreb mod TyrkietErdogan: Kampvogne skal stoppe angreb mod Tyrkiet

Tyrkiets præsident siger, at offensiv er rettet mod både Islamisk Stat (IS) og mod syriske kurdere.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, siger, at det tyrkiske militærs offensiv ind i en syrisk by skal sikre landets grænse og sætte en stopper for angreb ind over grænsen.

Han siger ifølge Reuters, at offensiven er rettet mod både Islamisk Stat (IS) og mod syriske kurdere i PYD-militsen.

Erdogan, som talte til pressen onsdag inden drøftelser med den besøgende amerikanske vicepræsident, Joe Biden, siger, at Syrien er hovedgrunden til terrorisme i Tyrkiet.

Tyrkiet anser PYD og dens milits YPG-enheder for at være terrorgrupper, som kæmper for at skære en autonom region ud af Syrien, selv om de spiller en nøglerolle i konflikten som en af USA's allierede i kampen mod IS.

- Vi har sagt, at nok er nok, og der må sættes en stopper for de problemer, som er ved grænsen med gentagne raketangreb fra IS-dominerede regioner i Syrien og en blodigt selvmordsbombeangreb mod et kurdisk bryllup, siger Erdogan.

Mindst 54 mennesker blev dræbt af en selvmordsbombe i byen Gaziantep i weekenden. Af dem var 22 børn. Angrebet er det hidtil blodigste, Tyrkiet har oplevet i år.

Ifølge BBC havde bomben måske til formål at ramme planerne om at sende omkring 1500 tyrkiskstøttede syriske oprørere til Syrien under den igangværende offensiv.

Erdogan siger, at han over for USA's vicepræsident vil understrege, at Washington "ikke har nogen undskyldning" for ikke at udlevere præsten Fethullah Gülen.

Den tyrkiske regering beskylder Gülen, der opholder sig i USA, for at stå bag et fejlslagent militærkup i sidste måned.

Gülen har fungeret som spirituel vejleder for mange tyrkere. Efter kupforsøget for godt fire uger siden er der blevet slået hårdt ned på hans tilhængere i det tyrkiske samfund.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
24-årige Casper i mål i Norge efter...
bt.dk
Tv-seere sviner ung mor til efter...
bt.dk
Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx