Af Ritzau - 10/08-16 06:31; Opdateret: 10/08-16 08:44

DF-profil: Mette F. skal bevise sit værd i asylpolitikDF-profil: Mette F. skal bevise sit værd i asylpolitik

Regeringen halter på udlændingeområdet. Men det er spørgsmålet, om S kan gøre det bedre, siger Peter Skaarup.

storybild

Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, vil gerne arbejde for at få et asylstop, men det er ikke et krav i kommende forhandlinger. (Billede: Scanpix/Asger Ladefoged)

Toppen af Dansk Folkeparti har fuld forståelse for, at dele af partiets bagland drømmer om en strengere udlændingepolitik fra regeringens side.

Det understreger Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup.

I en Ritzau-rundspørge svarer et flertal af DF's lokalformænd, byråds- og regionsrådsmedlemmer, at DF bør stille et mistillidsvotum og dermed vælte regeringen, hvis den afviser et stop for asylansøgere i efterårets forhandlinger.

- Der er mange gode grunde til at være meget utålmodig med den nuværende regering. Men man må også se på alternativet, siger Peter Skaarup.

350 personer er blevet inviteret til at deltage i Ritzaus rundspørge, og 97 har indsendt deres svar. Dermed er rundspørgen ikke repræsentativ, men den giver et indtryk af stemningen i baglandet.

Blandt de 97 respondenter har en tredjedel større tillid til, at Socialdemokraterne med Mette Frederiksen i spidsen kan gennemføre DF's politik - frem for Venstre. En tredjedel har ikke større tillid til Socialdemokraterne, mens den sidste tredjedel svarer "ved ikke".

- Jeg ved godt, at der lyder nye toner nu fra Mette Frederiksen. Men hun skal bevise, at der er overensstemmelse mellem det, hun siger, og det hun gør, siger Peter Skaarup.

Han henviser til, at Socialdemokraternes formand har opfordret Dansk Folkeparti til at indgå i et parløb i de kommende forhandlinger om blandt andet finansloven og 2025-planen.

Samtidig er Socialdemokraternes udlændingepolitik over årene blevet hårdere.

- Men vi må bare konstatere, at udlændingepolitikken med Løkke som statsminister er gået i den rigtige retning - sammenlignet med det, den tidligere regering kunne tilbyde, siger Peter Skaarup.

Det seneste år er der gennemført 36 stramninger på udlændinge- og integrationsområdet. Den forrige regering med Socialdemokraterne i spidsen stod for 45 lempelser på området, påpeger DF's gruppeformand.

Han opfordrer dermed diskret sit bagland til at overveje det en ekstra gang, når en stor del tilkendegiver, at de vil af med regeringen, hvis den ikke leverer et asylstop.

- Hvis rød blok sejrer ved et kommende valg, skal Mette Frederiksen samarbejde med Alternativet, De Radikale og Enhedslisten.

- Og så er der jo ingen garanti - set med vores øjne - for at vi får en mere fornuftig udlændingepolitik med Socialdemokraterne, fordi de vil være afhængige af de partier, som vil lempe på en række områder, siger Peter Skaarup.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx