Af Ritzau - 20/05-16 05:27; Opdateret: 20/05-16 07:20

Fire er kommet til skade i gaseksplosion i LyngbyFire er kommet til skade i gaseksplosion i Lyngby

Omkring 50 personer er desuden evakueret, efter at der skete en eksplosion i et lejlighedskompleks.

storybild

Politiafspærring. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Martin Sylvest Andersen)

Mindst fire personer er kommet til skade, og omkring 50 andre er blevet evakueret i forbindelse med en gaseksplosion i et lejlighedskompleks i Lyngby.

Det er uvist, hvor slemt de er kommet til skade, men det er formentlig ikke alvorligt, fortæller Henrik Suhr, pressekoordinator ved Nordsjællands Politi.

- Der er fire tilskadekomne. Vi har endnu ikke fået præcise meldinger om deres tilstand, men det er formentlig lettere skader, siger han til Ritzau.

Alle fire er blevet kørt til behandling.

Eksplosionen skete natten til fredag på Rønne Alle 16, oplyser vicepolitiinspektør Finn Bernth Andersen.

- Vi får en anmeldelse klokken 03.47 om, at der er en gaslugt. Så kører brandvæsnet ud, og eksplosionen sker 03.52, siger Finn Bernth Andersen.

Politi og brandvæsen er til stede ved bygningen. Tidligt fredag morgen mangler det fulde overblik over situationen fortsat. Der er dog ingen brand, fortæller Per Henrik Pelle, der er vagtholdsleder på alarmcentralen.

- Brandvæsnet er stadig på stedet med biler og stiger for at hjælpe med oprydningen og sikkerhed. Der har været en trykbølge, der har blæst vinduer ud og raseret bygningen, siger han.

Vicepolitiinspektør Finn Bernth Andersen siger også, at der blandt andet er blevet knust flere ruder i bygningen, men det samlede omfang af skaderne er ikke gjort op.

- Vi er dernede i øjeblikket med alt, hvad vi kan trække, lyder det fra Finn Bernth Andersen omkring klokken 5.

- Vi er stadig i gang med at se, om der er flere personer til stede i bygningen. Vi er oppe på fire tilskadekomne nu, siger han videre og tilføjer, at der umiddelbart er blevet evakueret omkring 50 personer.

Henrik Suhr oplyser, at de evakuerede er blevet kørt væk fra stedet i busser.

I løbet af morgenen går arbejdet med de tekniske undersøgelser i gang.

- Vi har ikke været inde at kigge endnu, så det er for tidligt at sige noget om årsagen til eksplosionen, siger Henrik Suhr.

Et område afgrænset af Rønne Alle, Mortonsvej, Baune Alle og Gl. Bagsværdvej er afspærret. Der vil formentlig være afspærret "noget tid endnu", oplyser Henrik Suhr omkring klokken 6.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Detail-gigant kommer til Danmark:...
bt.dk
Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Politiet vil i kontakt med folk, der...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx