Af Ritzau - 02/03-17 14:52; Opdateret: 02/03-17 15:50

Konference sender 1,3 milliarder til ofre for abortmodstandKonference sender 1,3 milliarder til ofre for abortmodstand

En enkelt donor har valgt at bruge 353 millioner kroner på at kompensere for Donald Trumps holdning til abort.

Som en reaktion på USA's stop for donationer til organisationer, der har noget som helst med abort at gøre, har en stor indsamlingskampagne passeret 1,3 milliarder kroner.

Det oplyser Belgiens vicepremierminister, Alexander de Croo, torsdag i Bruxelles.

Sammen med blandt andre den danske minister for udviklingssamarbejde, Ulla Tørnæs (V), står han bag initiativet "She Decides".

Den med afstand største donation kommer fra en anonym giver i USA. Vedkommende har valgt at sende 50 millioner dollar til ofrene for USA's nye kurs. Det svarer til godt 353 millioner kroner.

Den stort opsatte konference i Bruxelles er direkte foranlediget af præsident Donald Trumps genindførelse af den såkaldte Global Gag Rule.

Den betyder et forbud mod, at amerikansk udviklingsbistand går til udenlandske organisationer, der beskæftiger sig med abort.

Det er endnu uklart, nøjagtigt hvor hårdt den amerikanske beslutning vil ramme. Men et bud går på, at fraværet af amerikansk bistand skaber et hul på mindst 600 millioner dollar.

Stifterne af "She Decides" mener imidlertid ikke, at det er urealistisk at skaffe yderligere 400 millioner dollar.

- Vi har kun været i gang i tre uger. Set i det lys mener jeg, at det indsamlede beløb er ganske betydeligt. Det er et godt udgangspunkt, og vi er enige om at fortsætte arbejdet, siger Alexander de Croo.

Også Ulla Tørnæs er optimist og har mod på mere.

- Vi vil ikke risikere at lade millioner af kvinder i stikken på grund af, at amerikanerne skruer ned for deres bistand til seksualoplysning og adgang til prævention, lyder det fra ministeren.

Organisationen Marie Stopes International har tidligere anslået, at Trumps beslutning i de nærmeste år vil kunne medføre 6,5 millioner uønskede graviditeter og 2 millioner usikre aborter.

Samtidig risikerer over 20.000 kvinder at dø i forbindelse med graviditet eller fødsel, hvis altså de 600 millioner dollar ikke findes andre steder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Husker du X Factor-vinderen Emilie?...
bt.dk
Kendt skuespillerinde er gravid: 'Det...
bt.dk
Vilde spekulationer og kæmpe brøler:...
bt.dk
Kærligheden brast: Her er Sarah...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx