Af Ritzau - 14/12-16 06:36

Advokat klager til Ombudsmanden over Haarders nye jobAdvokat klager til Ombudsmanden over Haarders nye job

Folketingets Ombudsmand skal beslutte, om man går ind i sagen om Bertel Haarders ansættelse som generalkonsul.

En advokat har sendt en klage til Folketingets Ombudsmand, fordi han mener, at stillingen som generalkonsul i Flensborg burde have været opslået offentligt.

Det skriver Flensborg Avis.

Tidligere minister Bertel Haarder (V) blev i forbindelse med regeringsskiftet tilbudt jobbet som generalkonsul i Flensborg som led i en politisk kabale, og han tiltræder til september næste år.

72-årige Bertel Haarder afløser dermed den nuværende generalkonsul, 66-årige Henrik Becker-Christensen.

Men det har regeringen slet ikke ret til at beslutte, mener advokat Just Justesen fra Vallensbæk.

- Det er et demokratisk problem, at man inden for det politiske liv benytter sig af den slags finter, når man ikke kan få en politisk kabale til at gå op. Regeringen må følge de gældende regler ligesom alle andre, siger Just Justesen til Flensborg Avis.

Advokaten er "blevet stødt" over fremgangsmåden i sagen og har derfor klaget til Folketingets Ombudsmand.

Her henholder han sig til, at stillinger som tjenestemand inden for staten ifølge reglerne skal opslås offentligt. Det er ikke sket i dette tilfælde.

Ombudsmandens sekretariat bekræfter, at man har modtaget klagen, og den normale procedure er, at man i 90 procent af sagerne inden for cirka to måneder tager stilling til, om man går ind i sagen eller ej

Flensborg Avis har erfaret, at to tidligere generalkonsuler i Flensborg, H.P. Clausen og Henrik Becker-Christensen, begge havde ansøgt om stillingen.

I Udenrigsministeriet oplyser man, at stillinger som repræsentationschef i Udetjenesten normalt opslås internt i Udenrigsministeriet og besættes i forbindelse med interne personalerokader i overensstemmelse med Udenrigsministeriets regler og praksis herfor.

- Bertel Haarder har de helt rigtige forudsætninger for at bestride hvervet. Det er derfor valgt ikke at opslå stillingen som generalkonsul i Flensborg, oplyser ministeriet til Flensborg Avis.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Familie ryddede op på loftet: Fandt...
bt.dk
Retoriker: 'Den her tale får...
bt.dk
Efter 19 år i uvished: Nu har...
bt.dk
Rose fik et opkald, hun ikke skulle...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx