Af Ritzau - 27/07-16 15:21; Opdateret: 27/07-16 15:58

Bios vil ikke anke konkurserklæringBios vil ikke anke konkurserklæring

Det hollandske ambulanceselskab Bios vil ikke anke Skifterettens konkurserklæring.

Det hollandske ambulanceselskab Bios har besluttet, at det ikke anker Skifterettens konkurserklæring.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at selskabet ser frem til, at sagen bliver undersøgt nærmere

- Vi er kede af at være placeret i denne situation på grund af ulovlig konkurrence fra Falck, og vi ser frem til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens videre undersøgelser, lyder det fra ejer og bestyrelsesformand i Bios, Stef Hesselink.

Region Syddanmark og Bios mødtes onsdag morgen i Skifteretten i Odense, efter regionen havde indgivet konkursbegæringen på grund af en ubetalt regning på 31,5 millioner kroner.

Bios foreslog en afdragsordning, som Region Syddanmark afslog, fordi ordningen potentielt ville være i strid med EU's regler om ulovlig statsstøtte.

Et flertal i Region Syddanmarks regionsråd besluttede tirsdag aften, at man ville hjemføre ambulancedriften.

Det hollandske ambulanceselskab påstår i pressemeddelelsen, at Region Syddanmark hele tiden har haft planer om at overtage driften og blot udnyttede den fastkørte situation.

- Vi er overbeviste om, at der hele tiden har været et politisk ønske i regionen om at hjemtage ambulancedriften. Regionen har tvunget sig ud i en situation, der kunne være løst i fordragelighed, skriver selskabet.

Selv om Bios er utilfreds med Region Syddanmarks håndtering af sagen, har selskabet ingen intentioner om at lægge sig i vejen for planerne for fremtiden.

- Vi vil fokusere på, at ambulancerne skal køre, og vi vil støtte kuratorerne og regionen for at gøre det muligt, lyder det fra selskabet.

- Det er både i patienternes, borgernes og reddernes interesse.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx