Af Ritzau - 22/04-17 14:50

Kommentator: Samuelsen forsvarer at gå med i regeringKommentator: Samuelsen forsvarer at gå med i regering

Fra talerstolen i Aalborg forsvarede Anders Samuelsen, at Liberal Alliance er gået med i regering.

Det var en selvbevidst leder af Liberal Alliance, der lørdag indtog talerstolen under landsmødet i Aalborg.

Anders Samuelsen er godt klar over, at det er en udfordring at forklare, hvad partiet har fået ud af at gå med i regering. Det siger Børsens politiske kommentator, Helle Ib.

- Talen bar præg af, at Anders Samuelsen godt ved, at der er en forklaringsudfordring. Han brugte meget krudt på at forsvare, at LA er gået i regering, siger Helle Ib, der så talen på tv.

LA-lederen blev efter talen skudt i skoene af pressen, at hans resultater er få.

Desuden ville pressen vide, hvad LA har fået ud af at gå med i regering.

Anders Samuelsen kvitterede med, at han først ville måles på sine resultater ved næste valg, som falder senest om to år og nogle måneder.

Dermed holdt han sig fra at komme med konkrete løfter.

- Det er nok meget klogt at udstikke retning frem for helt ekstremt præcist målbare løfter. Han har sat nogle succeskriterier, som nok skal blive mulige at opnå i en eller anden udstrækning.

- Jo mere præcist LA udstikker mål, jo mere har DF slået korsets tegn, og så kunne man være sikker på, at det ikke blev på en måde, som Anders Samuelsen ønskede sig, siger Helle Ib.

Anders Samuelsen fremhævede i sin tale flere ting, som LA har opnået og skal måles på. Det var blandt andet en sænkelse af registreringsafgiften, som kom i mål, før LA gik i regering.

Desuden fastholdt han løftet om en lavere skat i bunden. Det var Venstres mærkesag under seneste valgkamp, at det skal kunne betale sig at arbejde, og det bør være muligt at få Dansk Folkeparti med om bord, mener Helle Ib.

- De målsætninger, han sætter op der, tror jeg nok, at han i et eller andet opfang lykkes med, siger Helle Ib og understreger, at ellers er der et eller andet "helt ekstremt galt".

Det skyldes, at Venstre inden regeringsudvidelsen lavede forarbejdet til en skattereform, som skaffer penge til lettelsen af skatten i bunden gennem kontanthjælpsloftet.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LIGE NU: Mand anholdt i sag om røveri...
bt.dk
Efter et ægteskab fyldt med...
bt.dk
Se billederne fra det nye Noma:...
bt.dk
Wow: Kan du kende Kim Kardashian som...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx