Af Ritzau - 16/10-16 12:36; Opdateret: 16/10-16 13:16

Tre politifolk dræbt i muligt selvmordsangreb i TyrkietTre politifolk dræbt i muligt selvmordsangreb i Tyrkiet

Eksplosion rammer den tyrkiske by Gaziantep nær grænsen til Syrien. Tre politifolk er dræbt og flere såret.

En eksplosion, som menes at være en selvmordsbombe, har søndag formiddag kostet tre politifolk livet og såret mindst syv andre mennesker i byen Gaziantep i det sydlige Tyrkiet.

Det oplyser hospitalskilder til Reuters.

Tv-stationen Haberturk rapporterer, at eksplosionen skete, da tyrkiske sikkerhedsstyrker ransagede et hus, som menes at være tilholdssted for militante.

Ifølge Haberturks oplysninger sprængte en af to selvmordsbombemænd sig selv i luften.

Nogenlunde samme melding kommer fra nyhedsbureauet Anadolu. Nyhedsbureauet skriver, at bombemændene sprængte sig selv i luften, da de indså, at de formentlig ville blive pågrebet under de tyrkiske sikkerhedsstyrkers operation.

Unavngivne sikkerhedskilder siger til Reuters, at politiet satte efter en bil, fordi der var mistanke om, at den indeholdt sprængstoffer. Da den stoppede ved et hus, hvor syv-otte syrere opholdt sig, besluttede politiet at ransage huset.

Oplysningerne er ikke umiddelbart bekræftet fra officielt hold. Det er heller ikke umiddelbart klart, hvilken gruppe de formodede selvmordsbombemænd tilhørte, men flere tyrkiske medier nævner Islamisk Stat.

Øjenvidner siger til tv-stationen NTV, at de også hørte skud i Besyuzevler-kvarteret, hvor der først og fremmest bor studerende.

Gaziantep har tidligere været ramt af bombeangreb, som Islamisk Stat har taget skylden for.

I august blev over 50 deltagere i et kurdisk bryllup dræbt i Gaziantep. Tyrkiets regering holder Islamisk Stat ansvarlig for dette angreb.

Byen ligger tæt på grænsen til Syrien og huser titusindvis af syrere, der er flygtet fra krigen i deres hjemland.

Den er ligeledes kendt for at være mødested for rekrutter, der vil slutte sig til Islamisk Stat eller andre af de grupper, der kæmper i Syrien.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx