Af Ritzau - 02/11-16 22:39

FCK må nøjes med nullert trods dominans mod LeicesterFCK må nøjes med nullert trods dominans mod Leicester

FCK fik lov til at dominere, men det var småt med chancerne i 0-0-kampen mod Leicester i Champions League.

FC København holder fortsat kursen mod at spille europæisk fodbold efter nytår, men det er endnu uklart, om det bliver i Europa League eller Champions League.

FCK må inden de sidste to gruppekampe finde sig i at være et skridt efter Porto i kampen om andenpladsen i gruppe G, da københavnerne delte med Leicester i en chancefattig kamp.

0-0 sagde måltavlen i Telia Parken efter en kamp med FCK som dominerende i lange, men uforløste perioder.

Andreas Cornelius var tættest på at blive matchvinder, men Kasper Schmeichel hev en god redning op i kampens sidste minut.

FCK fik ganske som ventet lov til at være i boldbesiddelse i store dele af første halvleg, men det var hele tiden med håndbremsen trukket i frygt for Leicesters kontramaskine med Jamie Vardy, Ahmed Musa og Riyad Mahrez.

Kontramaskinen var i udu og skulle bruge 43 minutter på bare at lave et par sammenhængende afleveringer, som ikke førte andet end et blokeret skud med sig.

I modsatte ende formåede FCK trods dominansen heller ikke at spille sig til en reel målchance i første halvleg, selv om Leicesters forsvar i flere tilfælde viste svaghedstegn.

Det kostede tre gule kort til gæsterne for på ulovlig vis at råde bod på de situationer, hvor der var optræk til en FCK-mulighed.

Anden halvleg var straks mere livlig. Leicester turde presse FCK højere på banen, og det gav begge hold bedre vilkår for at forkæle de 34.146 tilskuere med målchancer.

Leicesters bedste mulighed forblev dog en lige ved og næstenchance, da den sidste aflevering til en fri Jamie Vardy kiksede på et tidspunkt, hvor FCK-forsvaret ellers var bragt ud af balance.

FCK fik til gengæld sat afslutninger på flere angreb, men kvaliteten manglede, da både Peter Ankersen og Benjamin Verbic sendte forsøg langt uden for målrammen trods en fri position omkring kanten af feltet.

Verbic var også indblandet i en anden en stor mulighed, som var noget tættere på at give en scoring.

Ludwig Augustinsson førte bolden ind i feltet og slog den på tværs. Tæt under mål kom Verbic på bolden før Kasper Schmeichel, men sloveneren formåede ikke at dirigere bolden i mål.

På kanten til dommerens overtid fik FCK opgørets bedste mulighed. Akkurat som i det omvendte opgør for to uger siden endte Kasper Schmeichel dog med at pille glansen af en afslutning fra Andreas Cornelius.

Om tre uger får FCK besøg af Porto, som har to point mere end københavnerne, efter klubben onsdag slog Club Brugge 1-0.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Engelske medier hylder vilde Eriksen:...
bt.dk
Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx