Af Ritzau - 11/11-16 23:53

Norsk landstræner: Det er ikke tid til at trække sigNorsk landstræner: Det er ikke tid til at trække sig

Per-Mathias Høgmo vil ikke trække sig som norsk landstræner i fodbold et ny nedtur i VM-kvalifikationen.

Den norske landstræner har ingen planer om at trække sig fra jobbet efter Norges 1-2-nederlag til Tjekkiet i VM-kvalifikationen.

- Det er ikke tid til den type refleksion nu. Jeg har kontakt et år mere, og det forholder jeg mig til, siger Per-Mathias Høgmo til NTB.

Nederlaget betyder, at Norge i gruppe C har tabt tre ud af fire kvalifikationskampe og ligger næstsidst i gruppen med tre point.

- Vi er selvfølgelig vældigt skuffede over resultatet. Vi gav to chancer væk og et mål tidligt i første halvleg. Så kom vi lidt ind i kampen, men da de scorede tidligt i anden halvleg, var det vanskeligt for os, siger Høgmo.

Han har stået i spisen for Norge i 35 landskampe, hvor det er blevet til 18 nederlag i tre år som norsk landstræner.

Norge vandt senest 4-1 over San Marino, men det kunne ikke ændre skuffelsen over nederlaget i oktober til Aserbajdsjan, som fik dele af den norske presse til at kræve Høgmos afgang.

Efter fredagens nederlag til Tjekkiet kræver den norske avis VG igen, at der skiftes landstræner.

- Per-Mathias Høgmo bør stoppe nu. Han har forsøgt i 38 måneder, og kun periodevis er han lykkedes. Der er ikke mere tilbage. Dødt. Tomt. Slut, lyder det i en kommentar i avisen.

Her lufter VG igen muligheden for at hente FC Københavns træner, Ståle Solbakken, til at tage over i sommeren 2017 med en midlertidig erstatning indtil da.

Avisen erkender også, at det kan vise sig umuligt at få Solbakken løst af sin kontrakt i FCK, og derfor spekulerer man i, at Norges Fodboldforbund (NFF) kan vælge at hente en ny træner permanent fra det nye år.

- Det er på tide at pakke tingene og tænke, at du prøvede, men at der var for meget, som gik galt. Lad en anden tage over i resten af kvalifikationen (VM, red.), og tænk hellere på EM 2020, skriver VG.

Norges Fodboldforbund (NFF) har tidligere slået fast, at både landstræneren og landsholdet vil blive evalueret i vinterpausen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kevin Magnussen har travlt:...
bt.dk
Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Flere anholdte efter sammenstød...
bt.dk
Nu bliver populær streamingtjeneste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx