Af Ritzau - 07/11-16 02:21; Opdateret: 07/11-16 03:17

Trump: FBI skal nok ende med at finde Clinton skyldigTrump: FBI skal nok ende med at finde Clinton skyldig

Republikanernes præsidentkandidat antyder, at FBI-direktør var under politisk pres for at frikende Clinton.

Republikanernes præsidentkandidat i USA, Donald Trump, er langtfra tilfreds med FBI's udmelding, om at der ikke er grundlag for at føre sag mod Hillary Clinton for hendes brug af en privat e-mailserver i embeds medfør.

Til et vælgermøde i Sterling Heights, Michigan, satte han spørgsmålstegn ved, om FBI's undersøgelse nu også har været grundig nok.

- Efterforskningen vil fortsætte. De menige agenter i FBI vil ikke lade hende slippe af sted med hendes forfærdelige forbrydelser, siger Donald Trump ifølge Reuters.

Donald Trump håber, at vælgerne ikke har glemt e-mailsagen, når de går i stemmeboksen tirsdag.

- Hillary Clinton er skyldig. Hun ved det, FBI ved det, folket ved det. Nu er det op til det amerikanske folk at sørge for retfærdighed ved stemmeboksene 8. november, siger Donald Trump på vælgermødet ifølge CNN.

Donald Trumps vicepræsidentkandidat, Mike Pence, antyder også på et vælgermøde søndag aften, at han ikke er tilfreds med FBI's afgørelse.

Foran en opildnet tilskuerskare i Hickory i delstaten North Carolina sagde Pence, at "fejlagtig håndtering af hemmeligstemplede informationer er en forbrydelse".

Kommentaren faldt, bare få timer efter at James Comey, direktør i det amerikanske forbundspoliti, FBI, bekræftede, at der ikke er grundlag for at retsforfølge Demokraternes Hillary Clinton.

Comey har sendt et brev til Kongressen. I brevet informerer han om, at den seneste granskning i e-mailsagen ikke ændrer konklusionen fra i sommer.

Forrige uge sagde Comey, at der var fundet en ny bunke e-mails. Det gav ifølge ham grundlag for at granske Clintons brug af den private server på ny.

Comey er blevet kritiseret af både medlemmer af Demokraterne og Republikanerne for at genåbne e-mailsagen så tæt på præsidentvalget.

Clinton har været presset i meningsmålingerne efter den nye udvikling i sagen. Hun står dog ifølge langt de fleste målinger fortsat til at blive den næste præsident i USA.

/ritzau/NTB

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Engelske medier hylder vilde Eriksen:...
bt.dk
Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx