Af Ritzau - 12/05-16 12:26; Opdateret: 12/05-16 12:40

Rektorer får etisk kodeks til at tackle sexmobningRektorer får etisk kodeks til at tackle sexmobning

Undervisningsministeren vil sammen med skoler og organisationer lave kodeks for sanktioner af krænkelser.

storybild

(Billede: Photographer: Artem Furman)

Det skal være lettere for eleverne og rektorerne på ungdomsuddannelserne at finde ud af, hvad de skal gøre, hvis eksempelvis et nøgenbillede af en elev florerer rundt på nettet og deles på skolen.

Sådan lyder det fra undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V), som torsdag har holdt møde med forskellige repræsentanter fra ungdomsuddannelserne.

Sammen med dem og en række organisationer som Red barnet og Børns Vilkår vil hun udarbejde et etisk kodeks til, hvordan man tackler sexmobning. Det sker efter flere episoder, hvor intime detaljer af unge er blevet delt på nettet og i elevpublikationer på uddannelser.

- Ungdomskulturen har altid søgt grænser i forhold til seksualitet, men nu bliver det også delt på nettet, og det er forskellen.

- Derfor er det vigtigt, vi ikke bare lukker øjnene, men i fællesskab finder ud af, hvordan vi kan komme problemet til livs, siger hun.

Og det kan et etisk kodeks være med til at afhjælpe, mener hun. På den måde får ungdomsuddannelserne nemlig nogle retningslinjer til, hvordan de skal tackle forskellige situationer.

- Vi har aftalt, at vi i fællesskab vil udarbejde et etisk kodeks. Det vil være forskelligt, hvordan de enkelte uddannelser vil bruge det. Men det er vigtigt, at vi får sat en ramme for, hvad vi ikke vil acceptere.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Ny forskning: Sådan lærer du dit barn...
bt.dk
Modeller gjorde noget totalt uventet...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx