Af Ritzau - 16/08-16 17:13; Opdateret: 16/08-16 17:46

Pragtpræstation sender dansk damedouble i OL-finalenPragtpræstation sender dansk damedouble i OL-finalen

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen slog andenseedede kinesere og er sikre på en OL-medalje.

storybild

(Billede: Scanpix)

Badmintondoublen Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl er klar til at kæmpe om OL-guld, efter at de tirsdag eftermiddag vandt en medrivende semifinale i tre sæt.

De andenseedede kinesere Tang Yuanting og Yu Yang blev slået med 21-16, 14-21, 21-19, og dermed er Danmark altså sikker på en badmintonmedalje i Rio.

Den danske duo, der for få dage siden lignede et par, der var på vej ud af OL, er kommet to gear op og spiller nu med så stor tro på sig selv og hinanden, at man slet ikke skal udelukke, at de kan komme helt til tops i finalen på torsdag.

Det var tydeligt allerede fra starten af kampen, at de var indstillede på at gå i flæsket på kineserne, og de lod sig ikke ryste af, at de tabte de første tre bolde.

For som sættet skred frem, spillede danskerne mere og mere fremragende, og især i en periode efter midtvejspausen, hvor de gik fra 11-8 til 16-9, blev de andenseedede kinesere trukket rundt i manegen.

Det hjalp også, at det danske par, især Rytter Juhl, havde fuldstændig tjek på linjerne i messehallen Rio og vandt en lang række af de "billige" point efter den opskrift.

Derfor var det et godt billede på sættet, at kineserne bagud 16-19 slog to bolde ud af banen til dansk sætsejr.

Badmintonkampe har det dog med at ændre sig, når spillerne har byttet banehalvdel, og i andet sæt begyndte marginalerne at vippe over på kinesernes side.

Pedersen og Rytter Juhl kom bagud 4-9 og 7-11, og de fik aldrig rigtig fat i et sæt, som kineserne tog sig af uden de store sværdslag.

Men den nervepirrende kamp skiftede karakter på ny, da spillerne gik ind til tredje sæt. Pludselig var danskerne tilbage i førersædet og oparbejdede et komfortabelt forspring på 11-4, inden de skulle over på den "dårlige" side.

Her så mønsteret fra andet sæt kortvarigt ud til at gentage sig. Kineserne kom på 9-12, og de danske spillere virkede momentant rådvilde, indtil de genvandt kontrollen over sættet og bragte sig foran 20-15.

Kampen blev afgjort af Kamilla Rytter Juhl på femte matchbold, mens de danske fans i hallen brølede af begejstring.

I slutkampen på torsdag venter det topseedede japanske par Ayaka Takahashi og Misaki Matsutomo

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx