Af Ritzau - 24/09-16 16:21

S-top opfordres til at trække støtte til flygtningestopS-top opfordres til at trække støtte til flygtningestop

Beslutningen om at støtte regeringens stop for kvoteflygtninge møder hård kritik på socialdemokratisk kongres.

Den socialdemokratiske partitop bør genoverveje sin opbakning til regeringens beslutning om at sætte modtagelsen af kvoteflygtninge i bero på ubestemt tid.

Sådan lyder opfordringen fra en lang række deltagere på Socialdemokratiets kongres i Aalborg.

- Jeg kan ikke sige, at jeg var overrasket over, at Inger Støjberg kan foreslå et stop for kvoteflygtninge. Men jeg var helt ærligt overrasket over, at Socialdemokratiet så hurtigt stemte i, siger Anna Juul Holm fra talerstolen.

- Det er den eneste fungerende fordelingsmekaniske, vi har for flygtninge. Det er et system, vi burde styrke og måske udvide, siger hun.

Regeringen har besluttet ikke at tage imod 491 kvoteflygtninge, det ellers var meningen, Danmark skulle modtage i år. Kvoten skal skubbes til "senere år", har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) forklaret.

Den beslutning har udlændingeordfører Dan Jørgensen (S) bakket op i flere interview. Men Socialdemokratiet bør ændre holdning, lyder opfordringen fra flere talere på kongressen.

- For Danmark er det ren symbolpolitik. For flygtningene er konsekvenserne ubærlige. Kære Mette og Dan, jeg appellerer inderligt til, at I dropper den beslutning. Den er ulogisk og uforståelig, siger Daniel Prehn.

- Når vi siger nej til kvoteflygtninge, som vi i en vis grad selv kan vælge, så er grænsen overskredet, siger Michael Danielsen.

- Det kræver ikke lederskab at give efter. Men det kræver lederskab at sætte grænser og fortælle andre, at vi er uenige, tilføjer han.

Regeringen har ikke meldt noget ud om, hvornår Danmark igen skal tage imod kvoteflygtninge, som er flygtninge, der kommer gennem FN efter en på forhånd aftalt fordeling.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx