Af Ritzau - 28/06-16 17:47

Sådan kan brexit spare dig pengeSådan kan brexit spare dig penge

Afstemningen om det britiske farvel til EU har fået pundet til at falde markant. Men man skal rykke hurtigt for at få en besparelse.

Da et flertal af briterne i sidste uge stemte for at forlade EU, betød det samtidig, at værdien af det britiske pund tog et markant dyk. Efter afstemningen er værdien af et pund faldet til under ni kroner.

Det er den laveste kurs siden marts 2014.

Og mens englænderne stadig plejer brexit-tømmermændene i Storbritannien, kan vi danskere skynde os at gøre et godt kup.

Blandt andet kan det være nu, du skal tage over og se Buckingham Palace, forklarer Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom i Nordea.

- Hvis man drømmer om en tur til London eller et andet sted i England, så er det med at komme afsted nu. Når vi booker hotel eller spiser på en restaurant i England, vil vi få mere for pengene, siger hun.

Men selv for danskere, der må blive hjemme og nyde det dejlige danske sommervejr, kan der være penge at spare. Også selvom man sidder på kontoret bag sin computerskærm.

- Danskerne er store nethandlere, og køber man varer fra en engelsk hjemmeside, hvor der afregnes i pund, kan man lige nu spare omkring 10 procent. Og det betyder da noget, hvis man handler dyre ting, siger Ann Lehmann Erichsen.

Hun påpeger dog, at selvom det britiske pund ikke skulle stige igen med det samme, så kan forbrugs-fornøjelsen have en kort tidsfrist.

- Lige nu er bytteforholdet godt. Men når de britiske butikker skal købe ind, bliver varerne fremover også dyrere for dem. Det vil efterhånden betyde, at man justerer priserne op, forklarer hun.Det er især de danske kvinder, der kan nyde godt af at rykke hurtigt på englændernes EU-exit.

Kosmetik er nemlig noget af det, vi danskere køber allermest af over nettet fra England, forklarer lektor ved Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet, Reimer Ivang.

- I Danmark har vi på mange produkttyper de højeste priser, så der er især penge at spare på standardiserede produkter som for eksempel mascara eller parfumer, hvor det er let at sammenligne priserne over landegrænserne. Og så er det jo et land, der ligger tæt på, så du kan nogle gange have varerne lige så hurtigt, og nogle gange kan det være billigere at fragte varer hjem fra England end fra andre steder i Danmark, siger Reimer Ivang.

Fakta: - Det britiske pund faldt efter EU-afstemningen til at være under ni kroner værd. Dermed kan danskere spare omkring 10 procent på at handle i Storbritannien.

- Storbritannien er Danmarks og resten af Skandinaviens foretrukne e-handelsmarked. I 2015 stod Storbritannien for 36 procent af de nordiske landes e-handel i udlandet.

- Den billigste returbillet til London fra Københavns Lufthavn midt i juli koster omkring 500 kroner.

/ritzau/FOKUS

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx