Af Ritzau - 13/10-16 09:41

Australske politikere vender sig mod Donald TrumpAustralske politikere vender sig mod Donald Trump

Et australsk delstatsparlament tager med en resolution afstand fra "den frastødende bølle Donald Trump".

Parlamentet i Australiens mest befolkningsrige delstat, New South Wales, har i enstemmig resolution taget afstand fra den amerikanske præsidentkandidat Donald Trump.

- Donald Trump er en frastødende bølle, som er uegnet til at have et offentligt embede", siger parlamentarikerne i delstatsparlamentet i Sydney enstemmigt i en resolution.

Det er et medlem af parlamentet for De Grønne, Jeremy Buckingham, der har udfærdiget resolutionen, som fordømmer "misogyne, hadefulde" bemærkninger, som den republikanske præsidentkandidat har fremsat mod kvinder og mindretal.

Der henvises blandt andet til en kontroversiel video fra 2005, som har kostet Donald Trump mange støtter i de seneste dage. På optagelserne hævder Trump, at han kan gøre hvad som helst med kvinder, fordi han er kendt.

Resolutionen anmoder også delstatens overhus om at støtte kritikken af "de splittende og ødelæggende virkninger, som hadske taler fra politiske kandidater og parlamentarikere har på vort samfund."

- Det er meget fint, at alle parter i australsk politik - fra konservative over liberale til Grønne - enes om, at Donald Trump er "en frastødende bølle", siger Jeremy Buckingham.

- Det står klart, at alle fornuftige og anstændige mennesker finder Donald Trumps opførsel ubehagelig, og at verden håber på, at de amerikanske vælgere forkaster hans hadske politik, siger han.

To kvinder beskylder onsdag Donald Trump for at have rørt dem på en upassende måde for mange år siden.

De to kvinder er stået frem i The New York Times med deres anklager. En af kvinderne er den tidligere forretningsrejsende Jessica Leeds, der i dag er 74 år.

Hun fortæller i et videoklip på The New York Times' hjemmeside, at Trump gramsede på hende, da de ved et tilfælde sad ved siden af hinanden på første klasse på et fly for 36 år siden.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx