Af Ritzau - 25/10-16 21:01

4000 mennesker har forladt den franske migrantjungle4000 mennesker har forladt den franske migrantjungle

Arbejdet med at rive "Junglen" i Calais ned er allerede gået i gang. 4014 mennesker er rykket fra området.

4014 mennesker er blevet kørt væk fra flygtninge- og migrantlejren kendt som "Junglen" i den nordfranske by Calais i løbet af to dage. 772 af dem er mindreårige.

Det oplyser Frankrigs indenrigsministerium i en pressemeddelelse tirsdag aften.

I løbet er tirsdagen har 1636 personer sat sig om bord på busser for at blive kørt væk fra området.

Samtidig er arbejdet med at rydde migrantlejren gået i gang.

Med mukkerter, kædesave og bare næver begyndte arbejdere om eftermiddagen at fjerne telte og skure, mens politifolk eskorterede dem.

Madrasser, tæpper, tøj, køkkenudstyr og kufferter blev stablet sammen, mens hjælpearbejdere og ansatte fra regeringen gik fra telt til telt for at sikre sig, at ingen personer var tilbage i området, der blev revet ned.

Frankrigs regering vil jævne migrantlejren, der er kendt som "Junglen", med jorden. Den omstridte lejr er blevet symbol på de europæiske problemer med at løse flygtninge- og migrantkrisen i fællesskab.

Mellem 6500 og 8000 personer menes at have slået sig ned i Calais.

De har drømt om et liv i Storbritannien og har bygget en kæmpe lejr op med telte og utallige interimistiske skure bygget af presenninger og træstumper. Håbet var at komme til et nyt liv med færge eller via tunnel.

Nu bliver de mange mennesker fra blandt andet Syrien, Eritrea og Afghanistan i stedet fordeles til 450 forskellige asyl- og modtagecentre rundt om i Frankrig.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx