Af Ritzau - 25/11-16 16:29

PET fastholder trusselsvurdering efter syrisk grænsegængerPET fastholder trusselsvurdering efter syrisk grænsegænger

Syrisk IS-sympatisør blev i weekenden anholdt af tysk politi, da han forsøgte at krydse dansk grænse.

storybild

Politiets Efterretningstjeneste bekræfter, at en 20-årig syrisk mand er blevet anholdt i Baden-Württemberg i Tyskland. (Billede: Free/Colourbox)

Politiets Efterretningstjeneste (PET) bekræfter, at en syrisk mand er blevet anholdt i Baden-Württemberg i Tyskland.

Manden havde dagen forinden forsøgt at krydse grænsen til Danmark.

- PET er bekendt med sagen om en syrisk mands anholdelse i Baden-Württemberg, og det kan bekræftes, at manden i weekenden blev afvist ved den dansk-tyske grænse, skriver PET i en skriftlig udtalelse.

I weekenden forsøgte den 20-årig syrer at komme med færgen til Rødby. Han blev dog afvist, da han ikke havde sine id-papirer, skrev tyske NDR torsdag.

De tyske myndigheder forklarede torsdag, at den syriske mand var i besiddelse af materialer, der kunne bruges til at lave en bombe.

- Manden er i de tyske myndigheders varetægt. PET er sammen med Sydsjællands og Lolland-Falsters politi i kontakt med de tyske myndigheder om sagen. PET følger løbende udviklingen i trusselsbilledet.

Den danske efterretningstjeneste oplyser desuden, at sagen ikke ændrer ved terrortruslen mod Danmark, som "fortsat er alvorlig."

Den tyske anklagemyndighed kunne torsdag fortælle, at myndighederne har beviser for, at manden sympatiserer med Islamisk Stat.

Talsmand Jan Holnzer tilføjer, at efterforskningen fortsætter, og at det ikke er klart, om den unge syrer har haft kontakt til medlemmer af Islamisk Stat uden for Tyskland.

De tyske myndigheder har ikke viden om et konkret angreb, skriver dpa.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde bragede ind i køreskolen, da...
bt.dk
Se listen: Her er fraværet højest på...
bt.dk
Tidligere DR-vært scorer nyt topjob
bt.dk
DR-ansat rasede over DR-program: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx