Af Ritzau - 22/08-16 12:36; Opdateret: 22/08-16 13:35

Anklager inddrager lokumsskriveri som bevis i terrorsagAnklager inddrager lokumsskriveri som bevis i terrorsag

Terrorsag bliver udsat på grund af nyt bevis. Det drejer sig om skriverier på en toiletvæg.

storybild

Politigården i København rummer blandt andet et topsikret fængsel. På et af toiletterne er der i sommerens løb blevet skrevet noget, som nu inddrages i terrorsag. (Billede: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen)

I den tidlige sommer blev der skrevet på væggen på et toilet på Politigårdens Fængsel i København. Og efter alt at dømme var der hverken tale om udtryk a la "Kilroy was here" eller anden velkendt lokumsskriveri.

Anklagemyndigheden har nemlig bestemt, at skriveriet skal indgå i en retssag, hvor fire mænd er tiltalt for at medvirke til terror.

De fire er under anklage for at have bistået Omar el-Hussein i forbindelse med drabet på den frivillige synagogevagt Dan Uzan i februar i fjor.

Det er kommet frem mandag i Københavns Byret, hvor sagen er gået i gang efter at have ligget stille hen over sommeren. Og det nye bevis betyder samtidig, at sagen bliver udsat.

Hvad der er blevet skrevet på væggen på toilettet, det er endnu ikke kommet frem. Men anklagemyndigheden mener, at det er den 23-årige tiltalte IA, som står bag.

Påstanden skal underbygges af en teknisk ekspert, men forsvarer Michael Juul Eriksen har forlangt at få bistand fra en uafhængig skriftekspert, en såkaldt grafolog, inden vidneafhøringen.

Og det har retten givet ham medhold i. Derfor må sagen holde pause frem til torsdag, før den kan fortsætte.

Anklagemyndigheden mener som sagt, at IA er manden bag skriverierne. Skriften er nemlig blevet sammenlignet med et brev, som IA har skrevet, og efter alt at dømme er der altså sammenfald.

De præcise detaljer er ikke kommet frem. Det vil først ske ved et retsmøde torsdag i denne uge.

IA sad oprindeligt varetægtsfængslet i Vridsløselille, men han blev i foråret flyttet til Politigårdens Fængsel. Det skete efter flere episoder, hvor han angiveligt fremsatte trusler mod fængselspersonalet i Vridsløselille.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

41-årige Niklas havde succes, men gik...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Historisk punktum for dansk...
bt.dk
Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx