Af Ritzau - 12/08-16 09:46; Opdateret: 12/08-16 10:30

A.P. Møller - Mærsk udskyder stort investormødeA.P. Møller - Mærsk udskyder stort investormøde

Den kapitalmarkedsdag, der forventeligt skulle fortælle om selskabets fremtid, er udskudt på ubestemt tid.

storybild

A.P. Møller - Mærsk skal til at se hele forretningen grundigt igennem. Der ventes en udmelding om resultatet inden udgangen af september. (Billede: Free/Colourbox)

A.P. Møller - Mærsk udskyder sin planlagte kapitalmarkedsdag den 22. september, hvor det var forventet, at der ville komme nyt om strategien.

Det lyseblå konglomerat står i et vadested, da det er presset på alle fronter. I juli lovede bestyrelsen, at man nu ville kigge hele forretningen grundigt igennem.

- Bestyrelsen har i dag initieret en proces med det formål at udvikle Gruppens strategiske muligheder yderligere.

- Bestyrelsen har givet den nye ledelse opgaven at undersøge strategiske og strukturelle muligheder for at styrke omstillingshastigheden og synergier yderligere, skrev A.P. Møller - Mærsk på daværende tidspunkt.

Meldingen har givet store spekulationer om, hvad fremtiden byder på for A.P. Møller - Mærsk.

For nuværende er selskabet er samlet konglomerat med forretninger inden for blandt andet olieudvinding, olieefterforskning, containersejlads, gastankskibe, logistik, havnedrift og andet.

Men der spekuleres i, om selskabet skal splittes op og hele strukturen i A.P. Møller - Mærsks ændres.

- Jeg føler mig ret overbevist om, at konklusionen af gennemgangen bliver, at der skal laves meget om i A.P. Møller - Mærsk. Jeg tror, at det vil være drevet af, at man bliver nødt til at være benhård, når det kommer til, hvor man bruger sine investeringskroner.

- Hvor er man stærk nok til at være på langt sigt. Det er en svær beslutning og kan godt ende med, at man helt sælger oliedelen fra, siger A.P. Møller - Mærsk-analytiker ved Sydbank Morten Imsgard.

Det kommer der dog ikke som ventet nyt om på den nu aflyste kapitalmarkedsdag i slutningen af september. A.P. Møller - Mærsk har dog lovet en opdatering på arbejdet inden udgangen af tredje kvartal.

- Når man aflyser sin kapitalmarkedsdag på ubestemt tid, signalerer det for mig, at man nok ikke har tænkt sig at fortsatte som hidtil efter den strategiske gennemgang, siger Morten Imsgard.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx