03/02-16 06:23; Opdateret: 03/02-16 06:35

S: Flygtninge skal straks i job - selv om de ikke kan danskS: Flygtninge skal straks i job - selv om de ikke kan dansk

Den bedste vej ind i det danske samfund er ikke sproget, men arbejde, lyder det i Socialdemokraternes udspil.

storybild

Så snart flygtninge og migranter kommer til Danmark, skal de ud på arbejdsmarkedet. Også selv om de hverken kan forstå eller tale dansk.

Det mener Socialdemokraterne, der onsdag præsenterer et nyt integrationsudspil, skriver TV2.

Ifølge partiet skal sprogundervisningen stadig være obligatorisk, men dansk skal ikke længere være en forudsætning for at få et arbejde. Derimod bør flygtninge og migranter sendes i arbejde hurtigst muligt.

- I dag er det omvendt. Der starter man med at lære dansk, og så kommer man i arbejde bagefter, siger Socialdemokraternes Mattias Tesfaye til TV2.

- Det bliver den bedste entré til vores samfund, at de bliver en del af vores fællesskab, at folk hurtigst muligt kommer ud på brædderne, ud at køre noget bus, ud at gøre rent, eller hvad der skal til i det danske samfund, siger han videre.

Samtidig peger Mattias Tesfaye på, at det er en god forretning for Danmark at bytte rundt på rækkefølgen.

Hvor arbejdet skal komme fra, er dog "et godt spørgsmål". Tesfaye understreger, at flygtninge og migranter ikke skal presses foran danskerne i jobkøen.

I stedet skal flygtningene og migranterne i nyttejob, virksomhedspraktik eller i løntilskud, hvis der ikke er noget arbejde at få, lyder det i udspillet.

Dansk Folkeparti stiller sig kritisk over for udspillet. Ifølge udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen er præmissen for forslaget forkert, fordi flygtninge og migranter slet ikke skal ud i danske lokalsamfund.

- Man skal arbejde for, at de er her midlertidigt. Vi ser gerne, at man fastholder dem i statslige enheder, det kan være flygtningelandsbyer, hvor de så er, indtil man kan sende dem tilbage. Så er der selvfølgelig noget arbejde, de kan udføre i en flygtningelandsby, indtil de kan vende tilbage, siger han til TV2.

Socialdemokraternes udspil bliver præsenteret onsdag eftermiddag.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

14-årig rapper vælter Danmark: Vi har...
bt.dk
Wow: Her er Danmarks dyreste...
bt.dk
Ski-dronning sætter punktum for...
bt.dk
Michael Laudrup blander sig i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx