Af Ritzau - 27/08-16 07:27; Opdateret: 27/08-16 09:19

Hjernen bag angreb på café i Bangladesh meldes dræbtHjernen bag angreb på café i Bangladesh meldes dræbt

Tre eller fire formodede islamister er dræbt af sikkerhedsstyrker. Der har været flere angreb i Bangladesh.

Flere formodede militante islamister er lørdag blevet dræbt af sikkerhedsstyrker i Bangladesh. Politiet mener, at en af dem er manden, der er mistænkt for at være hjernen bag sidste måneds angreb på en café i hovedstaden Dhaka.

Det rapporterer nyhedsbureauerne AFP og Reuters.

Islamisterne blev dræbt efter en times skudduel med politiet, der stormede deres skjulested i byen Narayanganj. AFP melder om tre dræbte, mens der ifølge Reuters er dræbt fire.

- De overgav sig ikke. De kastede fire-fem håndgranater mod politiet og skød med AK-22-rifler, siger chefen for Bangladeshs politi, A.K.M. Shahidul Hoque, til AFP.

- Tre ekstremister blev dræbt. En af de døde ligner Tamim Chowdhury på en prik, siger han.

Myndighederne har beskyldt den 30-årige Tamim Chowdhury for at stå bag angrebet på cafeen, hvor 20 gidsler og to betjente blev dræbt.

Tamim Chowdhury gik under jorden efter angrebet, og der blev udlovet en dusør på 25.000 amerikanske dollar for information, der kunne føre til hans anholdelse.

Islamisk Stat (IS) tog skylden for angrebet i Dhaka. Men Bangladeshs regering beskylder den lokale gruppe Jamaat-ul-Mujahideen for at stå bag. Tamim Chowdhury menes at være leder af en fraktion af gruppen.

Cafeen var et populært samlingspunkt for diplomater, udlændinge og middelklassefamilier, og størstedelen af gidslerne var udlændinge. De blev hakket til døde med macheter.

De sidste tre år er Bangladesh blevet ramt af en byge af vold. Medlemmer af religiøse mindretal, ateister, homoseksuelle og udlændinge er blevet dræbt med macheter. Islamistiske grupper har taget skylden for flere af angrebene.

Myndighederne har slået hårdt ned på lokale jihadister, og i juni blev 11.000 anholdt. Men kritikere mener, at arrestationerne er vilkårlige eller sigter mod at lukke munden på politiske modstandere.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Borgere vågnede til mærkværdigt syn:...
bt.dk
Gemmer der sig en formue på loftet?...
bt.dk
Hjemmehjælper anholdt
bt.dk
Russisk curlingspiller mister OL-bronze
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx