30/03-16 17:19

Det lysner for Flügger oven på store it-problemerDet lysner for Flügger oven på store it-problemer

Malingkoncernen Flüggers kvartalsregnskab viser stigning med 12 procent på trods af lavsæson for selskabet.

Efter at malingkoncernen Flügger igennem store dele af 2015 var plaget af store problemer med et nyt it-system, som belastede salg og indtjening, er omsætningen steget igen.

Det skriver Ritzau Finans, efter at selskabet onsdag har offentliggjort sit kvartalsregnskab, som dækker over månederne november, december og januar sidste år.

Omsætningen i selskabet bag de store danske farvehandler steg i tredje kvartal med 12 procent til 323,8 millioner kroner, på trods af at vinteren er lavsæson for selskabet.

Flügger fremhæver en god udvikling i Danmark, Sverige, Polen og Kina. Derimod dykkede salget i Norge, primært som følge af en ugunstig udvikling i valutakurserne.

Dermed har selskabet vendt udviklingen fra de seneste kvartaler, hvor indkøringen af et såkaldt ERP-system kostede dyrt. It-systemet samkører ordrer, salg, indkøb, lagre og økonomistyring.

Selskabet skriver ifølge Ritzau Finans i regnskabet, at omsætningen i tredje kvartal ikke bare er højere end samme periode sidste år, hvor der var it-problemer, men også højere end året inden, hvor der ikke var problemer med ERP-systemet.

- Den positive salgsudvikling ventes at fortsætte i forretningsårets sidste tre måneder, med mindre forårsvejret skuffer, skriver Flügger.

Desuden oplyser selskabet, at det i øjeblikket kører en retlig tvist med leverandøren af det pågældende it-system.

På driften er der dog ifølge regnskabet et minus på 58 millioner kroner i tredje kvartal. Det er en mindre forbedring fra samme periode året før, hvor der var et minus på 65,5 millioner kroner, skriver Ritzau Finans.

Selskabet fastholder forventningerne til 2015/16 om en omsætning på cirka 1800 millioner kroner.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne: Snestorm skaber kaos i...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
Forandret for altid? Astronaut er...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx