Af Ritzau - 13/12-16 16:48; Opdateret: 13/12-16 17:23

Politiet finder formodet drabsvåben i et vandløbPolitiet finder formodet drabsvåben i et vandløb

Københavns Vestegns Politi og Søværnets Minørtjeneste har ledt efter våbnet, og tirsdag var der gevinst.

En pistol, der angiveligt blev brugt til drabet på den 43-årige hundefører Jesper Jul i Albertslund i sidste uge, er fundet, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Våbnet - en kaliber 22-pistol af mærket Hemmerly - blev stjålet i en skydeklub. Den er nu dukket op i et vandløb i Taastrup.

Det er fundet langs den flugtrute, som den 26-årige formodede gerningsmand løb ad, inden han blev anholdt på Roskildevej i Taastrup.

Manden, der nægter sig skyldig, havde ikke våbnet på sig, da han blev anholdt. Derfor har politiet arbejdet ud fra den formodning, at det lå et sted på flugtruten.

Men det dukkede først op, da Københavns Vestegns Politi og Søværnets Minørtjeneste tirsdag ledte i vandløbet.

Politiinspektør Svend Foldager, Københavns Vestegns Politi, glæder sig over, at våbnet er blevet fundet. Det er en god nyhed, fastslår han.

- Selv om vi har anholdt den formodede gerningsmand, er det af stor vigtighed for efterforskningen at finde det våben, der blev brugt. Og derfor har vi gentagne gange søgt efter våbnet den sidste uge, siger Svend Foldager.

Den pistol, der tirsdag blev fundet i vandløbet i Taastrup, er identisk med det våben, som politiet har ledt efter.

Der skal imidlertid en nærmere kriminalteknisk undersøgelse til, før det endeligt kan fastslås, at det fundne våben er det, der blev brugt til at skyde Jesper Jul.

Den 43-årige politiassistent blev skudt uden for politigården i Albertslund 6. december om morgenen, da han var på vej på arbejde. Han blev ramt i hovedet og døde dagen efter.

Knap tre kvarter efter skyderiet blev den formodede gerningsmand anholdt.

Der er tale om en 26-årig mand fra Glostrup, der nu er drabssigtet og varetægtsfængslet. Retten har også besluttet, at han skal mentalundersøges.

Han har nægtet at udtale sig, da han var i grundlovsforhør. Men ifølge hans mor, som han bor sammen med, havde han den seneste måned flere gange talt om at stjæle en pistol og skyde en politimand. Det har hun fortalt politiet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mor rystet over børnehave: Tanken om,...
bt.dk
Motorcyklist og bilist i voldsom...
bt.dk
Hæderskronet dansk firma har...
bt.dk
DMI: Så længe fortsætter varmebølgen
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx