Af Ritzau - 09/11-16 16:20

Frankrigs Le Pen: Trumps valgsejr tæmmer globaliseringFrankrigs Le Pen: Trumps valgsejr tæmmer globalisering

Donald Trump vil standse globaliseringen og forkaste frihandelsaftale mellem USA og EU, mener Marine Le Pen.

Den franske højrefløjsleder Marine Le Pen siger, at Donald Trumps sejr i det amerikanske præsidentvalg er "gode nyheder" for Frankrig.

- Jeg vover at gentage, at valget af Donald Trump er gode nyheder for vort land, siger Le Pen, som er præsidentkandidat for Front National ved det franske præsidentvalg næste år.

Den 48-årige Le Pen var en af de franske politikere, som reagerede hurtigst på Trumps overraskende valgsejr. Hun tweetede lykønskninger til den kommende amerikanske præsident og til "den frie amerikanske befolkning".

Marine Le Pen, som har kommenteret det amerikanske valg flere gange onsdag, siger, at Donald Trump i Det Hvide Hus vil sikre, at en frihandelsaftale mellem EU og USA vil blive forkastet.

Den såkaldte TTIP-aftale ville være verdens største frihandelsaftale.

- I al almindelighed vil vild globalisering blive tæmmet, siger Marine Le Pen og forudsiger, at internationale relationer vil blive forbedret, navnligt relationer til Rusland.

Le Pen siger, at Trump vil neddæmpe "krigsagtige interventioner, som forårsager de store flygtningestrømme, som vi kæmper med".

- Hvis Trump holder sine løfter, så vil det være velgørende for Frankrig.

Le Pen ventes at nå videre til anden valgrunde ved det franske præsidentvalg i maj næste år, hvor hun ifølge målinger står til at rivalisere med en kandidat fra det konservative parti Republikanerne - enten tidligere premierminister Alain Juppé eller den tidligere præsident Nicolas Sarkozy.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet Mand købte fotografi på...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Stjernen afslører: Barcelona- og...
bt.dk
Dommen over Peter Madsens perverse...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx